10|02

H1 maatje te klein voor Orion

De hoop vooraf op minimaal één punt is tevergeefs gebleken. In Doetinchem bleek de heersend landskampioen veel te sterk voor de Alblasserwaarders, alhoewel de derde set zeker hoop gaf.

H1 maatje te klein voor Orion

Foto: Hans van Wijngaarden

Ging het in de eerste set in het begin nog gelijk op, in de tweede set sloeg Orion al meteen bij de start een gaatje. 4-2 werd 11-6 en via 16-10 kwam de eindstand op 25-17; precies dezelfde uitslag als die het scoreboard na set 1 liet zien.

In de derde set leek alles veel soepeler te lopen. Het is een kwaliteit van Sliedrecht om te blijven vechten en de koppen niet te laten hangen. Dat werd ook meteen duidelijk. Na 5-5 werd er voor het eerst de ‘lead’ gepakt (op de start in set 1 na), die uitgebouwd werd tot drie punten (10-13 en 14-17). Bij 19 hadden de Doetinchemers blauw-wit echter achterhaald, waarna zij de voorsprong pakten en bij 24-22 twee matchpoints wisten te veroveren. Die werkten wij weg; zoals ook de twee volgende matchpoints, maar daarna was het toch raak voor Orion: 27-25 en 3-0.

Orion neemt de derde plek van Sliedrecht over. Lichtpuntje van deze doordeweekse ronde is wel dat zowel VCN als Taurus met 3-0 het schip in gaan. Die laatste alleen tegen SSS, dat op stoom lijkt te komen en nu ineens de naaste belager is voor de vierde stek, die nog recht geeft op het toetje in de Kampioenspoule.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club