13|02

H1 verliest ook tweede topper

Na woensdag een 0-3 nederlaag tegen Orion te hebben geleden, prijkte vandaag dezelfde uitslag op het scoreboard na de topper tegen die andere grootmacht: Lycurgus.

H1 verliest ook tweede topper

Foto's: Hans van Wijngaarden

Waren onze mannen in Doetinchem twee sets kansloos tegen Orion, het speelbeeld was vandaag veel meer in balans. De spirit van de derde set tegen Orion was nu de hele wedstrijd aanwezig.

In de eerste set (met Martijn de Haan voor Bart Yark als verrassing bij de start) werd een brutale, maar zeker niet onverdiende voorsprong genomen van 15-10. De beer leek los, maar de Grunningers wisten weer aan te haken. In de big points ging het gelijk op en was er zelfs nog een setpoint voor Sliedrecht, maar uiteindelijk was Lycurgus de meest gelukkige: 25-27.

In de tweede set was het minder spannend. Blauw-wit kon aardig bijbenen, maar via 12-12, prijkte uiteindelijk 21-25 op het scoreboard. De derde set leek erg op de eerste en was weer ongemeen spannend. Wederom een voorsprong van vijf punten (18-13) en een setpoint (24-23) maar ook nu trokken de Noordelingen aan het langste eind: 26-28. Jammer, maar helaas. De hoop om een paar puntjes af te snoepen van de groten, is niet bewaarheid, ondanks dat in de laatste vier sets prima tegenspel werd geboden.

Volgende week zijn er hopelijk wel weer punten te scoren in de wedstrijd tegen de nummer laatst, waarna we ons kunnen opmaken om de ‘battle om de vierde plaats’ tegen Taurus. Spannenddddddddd!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club