22|10

H2 en D2 bekeren door

Gisteren kwamen zowel Dames 2 als Heren 2 in actie in de eigen De Basis. Beide troffen twee teams 'uit de buurt' in het Nationale Bekertoernooi. Beide teams zijn ook door naar de volgende ronde, maar dat kostte de vrouwen beduidend meer moeite dan de mannen.

H2 en D2 bekeren door

SLIEDRECHT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 21: Peter Verheijen Fotografie during the Amateurvolleybal match between Portretten Dames 2 and Portretten Heren 2 at De Basis on September 21, 2023 in Sliedrecht, Netherlands (Photo by Peter Verheijen)

Tekst H2: Albert Stek. Tekst D2: Vizier op Volleybal. Foto: Peter Verheijen.

Dames 2
Sliedrecht Sport Dames 2 had de laatste twee wedstrijden in de Topdivisie verloren en wilde uiteraard aan die negatieve serie met een positief resultaat de gang van zaken ombuigen. Dat moest dan gebeuren tegen VCN en Inter Rijswijk. Alle drie ploegen wonnen een wedstrijd met 3-1. Alle drie eindigden op vier punten uit twee wedstrijden en een set score van vier om vier. Sliedrecht Sport ging op basis van een +9 score bij de voor en tegenpunten door.

 

Heren 2
De meest gunstige loting van de tweede ronde beker, die was op papier zeker weten voor ons. In onze eigen sporthal De Basis (het blijft jammer dat het niet in Het Spant Ameide was met een lekker buffet erbij) mochten wij het opnemen tegen WIK Heren 2 uit de Derde divisie en AVVA Ameide uit de Tweede divisie.

Om 13.30 uur trapten we ‘m af tegen de mannen uit Ameide. En eerlijk is eerlijk, die hadden hun zinnen en ook duidelijk hun tanden gezet op/in de eerste set. Een slap begin vanaf onze kant, mogelijk wat onderschatting en een goed spelend AVVA, zorgde voor 25-22 in de eerste set. Complimenten aan de keurige lijnen die spelverdeler Jacco Jansen uitzette aan de kant van AVVA en de hoge harde klap van Daniel Zweeren aan de buitenkant. Set 2 en 3 waren een formaliteit en gingen met twee keer 25-15 onze kant op. Met een tribune vol supporters uit Ameide was de eerste 3-0 overwinning van de dag een feit. Als tussendoortje kreeg het publiek een ware vijfsetter voor de kiezen. Tegen WIK 2 trok AVVA met een sterk spelende Bert Uittenboogaard met 3-2 aan het langste eind.

Nog één potje te gaan om ook dit kaar weer de kortste weg naar Europa in te slaan. WIK Heren 2 won vorig jaar nog de Regiobeker en kreeg als ‘cadeautje’ deelname in de eerste ronde van de Nationale beker. Die wisten zij onder leiding van oud Sliedrecht Sport speler (zeg maar gerust icoon) Carl Zwijnenburg te winnen en toen rolden wij uit de bekerlotingkoker.

Met 25-17, 25-19 en 25-12 was de tweede 3-0 overwinning van de dag een feit. Conclusie, mooi om alle ‘polderteams’ op één dag bij elkaar te hebben en lastig voor ons om het eigen spelletje te spelen tegen teams die andere of meer bijzondere dingen doen dan dat je verwacht. Een mooi leermoment, door naar de loting voor de 8e finale en complimenten aan onze Kees die in de time-out gewoon even een sterke mop uit zijn nummer 8 trainingsvestje slingerde.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club