02|04

H2 promoveert, maar zonder kampioensfestijn

In een tijd van quarantaine, waarbij Netflix overuren draait, de wc-rollen niet aan te slepen zijn en de centjes veelal vanaf de keukentafel worden verdiend, praten we u graag bij over het afgelopen seizoen en de laatste ontwikkelingen bij Heren 2.

H2 promoveert, maar zonder kampioensfestijn

Het mannelijke reserve-topteam heeft u het afgelopen jaar wat minder vaak voorbij zien komen met een verslag op de website; onze excuses hiervoor. De fanatieke volgers, echter, hebben met volle teugen kunnen genieten van de updates van zowel binnen als buiten het veld via de Heren 2 Instagram pagina.

Het jaar seizoen ‘19/’20 begon fantastisch, de selectie was rond. Het 10-koppige team onder leiding van Frank Vlot en “flexwerkers” Egbert op ‘t Hof en Martijn van der Valk stond vol enthousiasme aan het begin van een mooi avontuur. Tijdens het traditionele teamweekend was de doelstelling gezet, een top-3 plek in de Eerste Divisie B. Een ambitieuze, gretige, maar ook realistische doelstelling gezien de gezonde mix van jong en oud, maar ook een mix van ervaring en talent. Met jeugdige mee-trainers en de toetreding van Jelle Leeuwis tot de selectie in de loop van het jaar, blijkt Heren 2 een complete selectie met de juiste chemie!

Een ietwat stroeve start, met een 3-1 winst op Compaen maar ook met een 3-2 verlies op Velo, zette de heren op scherp. Zo bleek. Met een zegereeks van 13 wedstrijden glorieerde Heren 2 met gepaste trots en werd de doelstelling met enige overmoed aangescherpt naar kampioen van Europa! Helaas is er maar ruimte voor één kapitein op een vlaggenschip (lees, onze vrienden van Heren 1) en werd de doelstelling maar bijgesteld naar kampioen van de Eerste Divisie B. Een kinderhand is snel gevuld.
Na de zojuist genoemde zegereeks kregen we op 8 februari de wind van voren en maakte VCV Veenendaal als ware David een einde aan de winstreeks. Deze 3-2 nederlaag bracht Goliath terug in de realiteit en zorgde voor lichte paniek. Immers, Taurus 2, regerend kampioen van de Eerste Divisie B en sinds jaar en dag een top-3 team met veel kwaliteit, hijgde ons nog altijd in de nek op een 6 á 7 punten achterstand. Bij een winst op Taurus, de eerstvolgende wedstijd op 14 maart, konden de matrozen van Heren 2 het kampioenschap ruiken en misschien de schaal zelfs voorzichtig aaien.

Helaas, zoals de rest van Nederland en de wereld heeft het COVID-19 virus ervoor gezorgd dat deze wedstrijd niet meer is gespeeld. Net zoals de rest van de competitie en alle andere (sport)evenementen over de hele wereld. Het virus heeft momenteel iedereen in de greep en zorgt voor aangescherpt beleid vanuit de regering. Naar aanleiding hiervan heeft de Nevobo op 22 maart besloten alle lopende competities te stoppen. Dit begrijpen wij natuurlijk volledig. De vraag rees, “hoe nu verder?”. Op die vraag heeft de Nevobo op 31 maart antwoord gegeven. Lang verhaal kort, Heren 2 promoveert naar de Topdivisie! Hoewel Heren 2, met 7 punten los, de lijst aanvoerde, is er géén kampioen aangewezen. Helaas voor ons, maar een realistische beslissing van de Nevobo met het oog op alle competities die wij dienen te accepteren.

Hoe het team voor het seizoen ‘20/’21 eruit gaat zien, dat antwoord blijven we u vooralsnog schuldig. Dát we er zullen staan, dat lijkt ons een zekerheid! Dát we u zullen vermaken met ons jeugdige spel, daar twijfelen we niet aan. Óf Jorian Hak live commentaar gaat verzorgen, is een kwestie van tijd. Óf het gaat knetteren in thuishaven De Basis, u kunt er maar op één manier achter komen….

Over knetteren gesproken, volg ons via onze dynamische Instagram pagina voor de laatste updates en aankondigingen!

Voor nu, we wensen iedereen sterkte, moed, kracht en gezondheid toe! Hopelijk tot snel in De Basis! Namens de voltallige selectie van Heren 2,

Uw aanvoerders Albert en Steven


Terug naar nieuws overzicht


Business Club