09|12

H2 schudt Inter Rijswijk van zich af

De reserveteams slaan de klok in de eerste divisie B bij de heren. Alleen VC Voerendaal is een vreemde eend in de bijt, bij de top 4. Taurus 2 staat 5 punten los en heeft met alle oud coryfeeën uit de glorietijden van 1 de beste papieren dit seizoen. Maar ook Inter Rijswijk 2 doet het voortreffelijk. Wij als Sliedrecht Sport 2 gebruiken als vanzelfsprekend het team om talenten op te leiden, die hopelijk in de toekomst de stap naar het vlaggenschip kunnen maken.

Na een mooie thuis overwinning op Taurus 2 wisten we dat we naast opleiden, ook een gigantisch hoog niveau kunnen halen. Vandaag weer een mooi potje om te laten zien, tegen een directe concurrent voor het podium.

Jeffrey is nog steeds geblesseerd dus was Max er weer bij. Verder alles fit en klaar voor de strijd! Er werd begonnen met Jelle op de verdeling, Heijting daartegenover in de diagonaal. Glen en Mart waren de passer/lopers, achterin geflankeerd door Joël in het andere shirt. Rick en Luke vormden de middenas. Een vlugge rekensom leerde ons dat de 3 voorste spelers van Rijswijk samen ouder waren de voltallige selectie van Frank Vlot. Mooi om te zien dat Sebastiaan, Ivo en Roland nog steeds ballen!

Helaas voor deze oud-gedienden, stond er de eerste 2 sets geen rem om het jeugdige elan van Sliedrecht Sport. Met strak serveerwerk kwamen de hardhitters van Intâh niet in hun spel. De rallykansen werden prima benut, met name door een goed lopende middenaanval. Alles wat niet door het midden kon, werd op de hoeken prima opgelost! Mart, Glen, maar in het bijzonder Steven waren niet te houden.
Met 25-17 en 25-20 waren de eerste 2 sets zo voorbij.

Er deden zich al enkele wisselingen voor bij het team van Aafke Verbrugge en zo werd alles alsnog uit de kast gehaald om een goed resultaat te boeken. Jong moet met Jong worden bestreden, zullen ze gedacht hebben en zo kwam er vers en jong bloed de wei in gelopen. Met resultaat. Het werd steeds lastiger om scherp te blijven, waardoor er flink wat basis dingen minder in kwaliteit werden uitgevoerd. De gehele 3e set verliep moeizaam en Sliedrecht Sport kon geen vuist maken om de achterstand welke continu op het scorebord stond eens echt in te lopen of zelfs om te zetten in een voorsprong. Frank probeerde met een dubbele wissel (Daniël en Jorren voor Steven en Jelle) nog het tij te keren, maar ook dit pakte niet uit zoals hij hoopte. Met 25-19 werd de set verloren.

Bij Inter Rijswijk begon het weer een beetje te borrelen en Sliedrecht kroop wat in zijn schulp. Ook de 4e set werd zwak gestart en al vroeg in de set kwam de oudste van Sliedrecht Sport heren 2 het veld in. Roy erin voor Glen, hopen dat we de zaak weer op de rit kunnen krijgen. Dit verliep wonderwel. Doordat Roy erin gewisseld werd, moest er weel veel over het midden gespeeld worden en dit bleek een gouden greep. Ons midden was onhoudbaar. Serverend had Sliedrecht Sport de knop ook weer aangezet en de “passers” van Inter Rijswijk vielen met bosjes om. Vele wisselingen en zelfs een libero die even aan de kant werd gehouden konden het geweld vanaf de Sliedrechtse achterlijk niet keren. Met weer 25-17 stelden de blauw-witten orde op zaken en werd deze wedstrijd vakkundig binnen gehaald. Weer 4 punten erbij, weer van een directe concurrent gewonnen.

Volgende week nog 1 keer rommelen dit jaar, weer thuis, weer tegen de reserves (ditmaal van Zaanstad). Alleen nu in het voorprogramma van Dames 1, wel weer om 16.45.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club