01|02

Helaas geen stunt in Europacup

Het lag al niet in de lijn der verwachting, maat het is Dames 1 vanavond niet gelukt om een set te winnen van het Italiaanse Chieri '76. In De Basis werd het 0-3. Op woensdag 8 februari is de return in Turijn.

Helaas geen stunt in Europacup

Verslag: Volleybal.nl en Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Sliedrecht Sport heeft de thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Challenge Cup verloren. De Italiaanse topploeg Reale Mutua Fenera Chieri ‘76 was vanavond in drie sets te sterk: 18-25, 16-25 en 18-25. Volgende week woensdag is de return in Italië.

De volleybalsters van Sliedrecht Sport wisten van tevoren dat ze voor een zware opgave stonden: Chieri ‘76 is de huidige nummer vijf in de Italiaanse Serie A1 en wordt getipt als winnaar van de Challenge Cup. De Italianen maakten hun favorietenrol waar. In een volgepakte Sporthal de Basis was de ploeg op alle fronten sterker.

Sliedrecht Sport kon twee keer een halve set goed meekomen, daarna maakten de gasten met lange series snel een eind aan de wedstrijd. Via de setstanden 18-25, 16-25 en nogmaals 18-25 bleef de thuisploeg drie sets een eindje verwijderd van de twintig punten grens.

Dat het een lastige partij zou worden voor de landslampioen was vooraf wel duidelijk, de gasten waren de favoriet en lieten de volle tribunes zien dat die rol niet ten onterechte aan hen gegeven was.

Tot 11-12 in de eerste set ging het gelijk op, nadat een foutserve en een ace van de thuisploeg een 9-12 achterstand tot één puntje teruggebracht had. Vervolgens gaf Chieri gas en in twee servebeurten (12-18, 13-20) namen ze heel ver afstand. Het verschil bleef daarna zeven punten, met 18-25 brachten de gasten de stand op 0-1.

In set twee kwam Sliedrecht via een rake  smash van Jolijn de Haan en een kill-block met 12-10 voor, Iris Vos maakte 13-11, na de side out serveerde Chieri zich naar een 13-16 en 14-24 tussenstand. Sliedrecht moest de antwoorden op de serves van de Duitse Camilla Weitzel en de Italiaanse Francesca Bosio schuldig blijven. Een Italiaanse voetfout en een blok van Jolijn de Haan maakten 16-24, waarna Chieri het setpoint benutte middels een uitgeslagen driemeter aanval van de thuisploeg.

In de derde set liep Chieri uit naar 2-8 en hielden daarna steeds een ruim verschil in de tussenstanden. Zoals bij 5-11, 8-15, en 12-17. Na de time out op die stand kon Sliedrecht een deel van de schade repareren (14-18), maar moest bij 14-22 opnieuw een pauze nemen. Ellemijn Stevens blokkeerde nog 16-23 tegen de vloer, maar met 18-25 bleef Sliedrecht ook in de derde set ver verwijderd van een mogelijke stunt.

Dat Chieri ’76 op alle fronten sterker was bleek wel uit de scores per onderdeel. Voor de aanval noteerden ze 24 om 42 punt, blokkerend werd het 5 om 9 en serverend 2 om 3 wat aces betreft. Vooral op mid speelden de gasten sterk met 11 scores van Alessia Mazzaro en 9 van Camilla Weitzel. Hun mede-topscorer werd Kaja Grobelna met ook 11 punten. Héléna Cazute en Olivia Rozanski scoorden met 9 punten ook vaker dan de meest scorende Sliedrecht speelster. Dat was Louise Bijlsma met 8 punten. Iris Vos en Ellemijn Stevens kwamen tot 7 treffers, Jolijn de Haan tot 5.

Volgende week woensdag heeft Chieri ‘76 in Turijn twee sets nodig voor een plaats in de volgende ronde.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club