30|03

Heren 1 met twee spelers versterkt

Het mannelijke Eredivisie team van Sliedrecht wordt komend seizoen aangevuld met diagonaal Tom van Reeuwijk en passer-loper Cain van Hal. Beiden maken de overstap vanuit Eredivisionist VCN uit Capelle aan den IJssel.

Heren 1 met twee spelers versterkt

Foto’s: Pim Waslander

Trainer-coach Martijn van Goeverden is enthousiast over beide nieuwelingen binnen zijn selectie. “Met deze spelers halen we karakters binnen die goed bij ons team en de club passen. Cain is een atletische volleyballer en doorziet het spel zeer goed. Daarnaast heeft hij een gezonde hoeveelheid lef in zijn spel. Dat kunnen we als ploeg goed gebruiken; net als zijn ervaring, waarmee hij onze talenten kan coachen.”

Alle factoren aanwezig
“Tom is al langere tijd één van de dragende spelers bij VCN”, vervolgt Van Goeverden. “Hij kan moeiteloos mee in het tempo dat we bij Sliedrecht willen spelen. Met zijn allround spel zal hij snel een meerwaarde zijn voor ons team.” De 26-jarige diagonaal begon op zijn veertiende met volleybal bij VCN en speelde vanaf 2019 in Heren 1 aldaar. Daarnaast speelt de 1,97 metende Van Reeuwijk beachvolleybal, de afgelopen jaren uitkomend in de Top- en Eredivisie. “Mij wacht een mooie ambiance in een mooie hal én een leuk en goed team waarbij zowel plezier als prestaties hoog in het vaandel staan”, aldus Van Reeuwijk. “Sliedrecht is bovendien een professionele vereniging. Alle factoren zijn aanwezig om het allerbeste uit mezelf en uit het team te kunnen halen.”

Tom van Reeuwijk woont met zijn vriendin in Krimpen aan den IJssel en werkt als productieplanner bij Anthura; een veredeling- en productiebedrijf van anthuriums en orchideeën.

Mooie stap
Cain van Hal is 27 jaar en heeft vier jaar Eredivisie achter zijn naam; gelijkelijk verdeeld over ZVH en VCN. Ook hij is actief in de Eredivisie Beachvolleybal. Van Hal: “Dit is voor mij een mooie stap in mijn volleybalcarrière om mijn jaren in de Eredivisie waar te gaan maken.” De 1,88 meter lange passer-loper woont met vriendin en dochter in Berkel en Rodenrijs en werkt als sportcoach bij Sportbedrijf Rotterdam, met als doel om elke Rotterdammer aan het bewegen te krijgen.

Tien
Met de twee aanwinsten staat de teller voor seizoen 2023-2024 op tien spelers: spelverdelers Rick van der Sluis en Daan Haanappel, libero Mart de Groot, diagonalen Marius den Hartog en Tom van Reeuwijk, middenaanvallers Jesper van Muijden en Jacob Krijnsen en passer-lopers Youri Ebbelaar, Luuk de Groot en Cain van Hal.

Komend seizoen zullen diagonaal Hugo van Veen en middenman Samuel Driza geen deel meer uitmaken van de Heren 1-selectie van Sliedrecht Sport.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club