06|05

Heren 1 Sliedrecht Sport krijgt vorm

Met de komst van twee spelers van Heren 1 Inter Rijswijk krijgt het hoogste herenteam van Sliedrecht Sport aardig vorm voor komend seizoen. Jeffrey van Wijk vervangt Albert Stek als passer-loper. Marius den Hartog neemt de plaats in van Carl Zwijnenburg.

Heren 1 Sliedrecht Sport krijgt vorm

Na vier jaar, inclusief een kampioenschap in de Topdivisie, komt daarmee een einde aan de periode van Zwijnenburg als diagonaal en gangmaker bij Heren 1. Hij stapt over naar ‘jeugdliefde’ VC Wik. “Na negen jaar Sliedrecht Sporter te zijn geweest (H3, 2 en 1) kan ik zeggen dat mijn hart toch wel blauw-wit is geworden in de loop van de jaren. Met veel trots en genoegdoening kijk ik terug op een prachtige en succesvolle periode. Naast dat ik een completere volleyballer ben geworden, heb ik ook veel echte vrienden leren kennen.”

Foto door Peter Verheijen.

Serieuze stap
Zwijnenburg wordt op de diagonaal opgevolgd door Marius den Hartog (20). Hij begon met volleybal bij Visade (tegenwoordig: VV Haaglanden) en speelde vervolgens voor Heren 2 en Heren 1 van Inter Rijswijk. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Sliedrecht. Ik krijg de kans om een serieuze stap te maken naar een hoger niveau. Het zal niet makkelijk worden maar ik ben ervan overtuigd dat ik veel ga leren bij deze mooie vereniging. Sliedrecht Sport heeft een leuke en sterk spelende ploeg, waar ik naar uitkijk om mee samen te spelen.”

Foto: Marius den Hartog in Rijswijkse dienst (foto: Timo van Dam).

Veel tijd in sport
Ook Jeffrey van Wijk komt over na een seizoen Inter Rijswijk. De 26-jarige passer-loper speelde daarvoor vier jaargangen in de Eredivisie bij Arbo Rotterdam en Vallei Volleybal Prins. Van Wijk: “In september rond ik mijn studie af en ben ik gemotiveerd om weer veel tijd in de sport te steken. Het feit dat Sliedrecht in het debuutjaar in de Eredivisie ook nog eens fantastisch gepresteerd heeft, maakt mijn keuze alleen maar makkelijker. Ik kijk er naar uit om in een volle De Basis voor Sliedrecht Sport uit te komen.”

Aanwinsten
Trainer-coach Paul van der Ven is zeer content met zijn aanwinsten: “Jeffrey is een ambitieuze passer-loper die al meerdere jaren Eredivisie ervaring heeft en die de strijd aan zal gaan met Bart en Yorick. Marius is jong en talentvol en heeft zich afgelopen jaar goed ontwikkeld. Wij zijn ervan overtuigd dat hij goed de concurrentie aan kan gaan met Gerard Baan.”

Teller op 7
Met de twee nieuwelingen komt het team voor het tweede Sliedrechtse seizoen Eredivisie bij de heren, aardig op orde. Inmiddels hebben ook libero Ruben van der Leeden, spelverdeler Rick van der Sluis, midden en teamcaptain Michael van Leeuwe, diagonaal Gerard Baan en passer-loper Bart Yark hun contract verlengd.

Zoals al eerder bekend werd, komt naast Albert Stek, ook Ian de Bus volgend jaar uit voor Heren 2 van de blauw-witte ploeg.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club