10|03

Heren 1 traint Volleybalschool Drechtsteden

Zondag waren de mannen van Heren 1 op bezoek bij de volleybalschool. Er stonden opeens 16 trainers in de zaal! Normaal traint de volleybalschool in twee groepen, maar vandaag kwam iedereen tegelijk. Dus ook alle trainers. De warming-up van Franklin paste niet op één veld. 

Heren 1 traint Volleybalschool Drechtsteden

Zoveel trainers in één hal en dat terwijl we de kinderen bij de volleybalschool willen leren om zoveel mogelijk zichzelf te trainen. Al snel namen de experts van Heren 1 de touwtjes in handen. Niet alleen Marnix was aan het coachen. Yorick stortte zich op het voetenwerk tijdens de pass, Niels en Rick verzorgde de tips bij het spelverdelen, Wessel gooide ballen aan bij de aanval en Gerard hielp bij het serveren. Van de Heren 1 toppers nemen de jonge speelsters en spelers sowieso alles aan. De tips van de mannen worden enthousiast uitgeprobeerd en ook al is de zaal knalvol, iedereen is continu keihard aan het werk en niemand lijkt elkaar in de weg te zitten. Mooi werk.
Warming-up op maat
Dit jaar is er behoorlijk wat veranderd bij de volleybalschool. Er is veel aandacht voor individuele coaching.  De nieuwe warming-up is wat dat betreft onderdeel van een groter plan. Tijdens de warming-up leren kinderen om zelf aan te voelen welke bewegingen perfect en welke bewegingen niet bij hen passen. Zo trainen de spelers in 4 groepen die een totaal eigen kracht- en ontspanningsprogramma hebben. Groep I kaatst bijvoorbeeld veel op de voorvoeten en traint daarom veel hoogfrequente rug-oefeningen. Groep II zit veel dieper door de knieën met laagfrequente oefeningen voor de buikspierketens. Groep III & IV zijn wat dat betreft een mix. Op deze manier zijn de spelers zich veel meer bewust van hun kwaliteiten, want oefeningen die niet bij het lijf passen, slecht worden uitgevoerd of gedurende het jaar niet verbeteren komen bij ons niet voor.
Ruimte voor techniek 
Een klein discussie-puntje was de consequentie die de fysieke begeleiding heeft voor de technische uitvoering. De verschillende bewegingsstijlen van de 4 groepen hebben namelijk ook invloed op de techniek. Deze ontwikkeling is nog in volle gang, maar al wel blijkt dat er voor iedere speler veel meer ruimte is om technieken aan te passen aan persoonlijke bewegingsstrategieën. Dat gebeurt vandaag onder het toeziend oog van technische toppers van ons blauw-witte Heren 1.
Slagkracht
Het valt de heren op dat het niveau hoog is en er wordt zelfs een voorzichtige vergelijking gemaakt met de slagkracht van dames 2. Altijd leuk als het harde werken op de zondag wordt erkend. En dan ook nog eens door aanvallers uit de eredivisie.
Mentaal lawaai 
Onder leiding van Elroy houden we dit jaar naast de fysieke scholing ook de mentale ontwikkeling in de gaten. Ieder talent proberen we zo mondig en zelfstandig als mogelijk te maken. Om dit op een prettige manier te stimuleren en begeleiden doen we bijvoorbeeld het volgende:
  1. De spelers bouwen zelf de velden op en af.
  2. We vragen van de spelers om de oefeningen zelf draaiende te houden.
  3. De trainers van de clubs waar de kinderen spelen komen ook langs.
  4. We bereiden de ouders voor op het proces dat we voor ogen hebben (en betrekken we ze daar graag bij).
  5. En als de spelers tijdens de training ‘te mondig’ worden zetten we de muziek gewoon wat harder (!)
Blessures aanpakken en voorkomen
Ook al is de warming-up direct pittig, fysiek kan bijna iedereen de speciale oefeningen vanaf het begin van het seizoen bijbenen. Franklin is naast de warming-up ook verantwoordelijk voor de fysieke begeleiding en zorgt dat spanning in de spieren en fascia zo snel mogelijk gemeld worden, want dan kan er direct wat aan gedaan worden. Kneuzingen van vingers en enkels zijn zelden een reden om te stoppen met trainen. Van pijntjes wordt zo snel mogelijk de oorzaak achterhaald en ook dankzij de indeling uit de warming-up weten is snel duidelijk welke ketens gekoeld of juist getraind moeten worden.
Het resultaat: We zien enorme ontwikkeling in de fysieke en technische kwaliteiten. Van de ouders krijgen we inderdaad te horen dat de kinderen thuis meer aan het woord zijn. We hopen dan ook dat het thuis net zo gezellig is als op de training bij de volleybalschool!
Het was zondag zo gezellig dat niemand het meer had over de kater van de dag ervoor. Op naar de volgende thuiswedstrijd van heren 1, pas op 24 maart tegen Reco ZVH. We weten zeker dat er veel extra supporters zijn bijgekomen!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club