29|01

Heren 1 verstevigt derde plaats

In De Basis stond vanavond een op voorhand lastig potje op het programma. Nummer 5 en debutant in de Eredivisie ZVH kwam op bezoek. Met een 3-0 overwinning kweten de mannen van Paul en Marnix zich echter prima van hun taak.

Heren 1 verstevigt derde plaats

Foto’s: Hans van Wijngaarden

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar boven de 15 maakten onze heren duidelijk het verschil: 25-18. De tweede set toonde ongeveer hetzelfde patroon, met als resultaat dezelfde uitslag.

Lange tijd leek het erop dat de Zevenhuizers het hoofd in de schoot hadden geworpen. Onze blauw-witte formatie bouwde een comfortabele voorsprong op, maar die slonk zienderogen naar mate de set vorderde. Uiteindelijk werd het de meest spannende set qua uitslag, maar het gevoel dat de setwinst in gevaar kwam, was er nooit.

Hoe dan ook een zeer fraaie en meer dan terechte overwinning en een lekkere opsteker richting de topwedstrijd tegen Lycurgus aanstaande zaterdag. Hopelijk zijn de Groningers nog een beetje moe en aangeslagen van de 3-0 nederlaag die ze vanavond ondergingen in het Franse Montpellier in de Europese Challenge Cup.

Met dit resultaat plaatsen we ons nog steviger op de derde plaats in de ranglijst, met drie punten voorsprong op nummer 4, Orion. Die ploeg neemt het aanstaande zaterdag op tegen… ZVH, dus laten we hopen dat de semi-Rotterdammers dan beter in hun spel zitten: toi, toi, toi! Zaterdag wordt spannend… zowel voor ons als voor Groningen en Doetinchem. Boek nu alvast een zitplaats in De Basis!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club