23|12

Heren 2 bekert door. Schema Bekertoernooi bekend

Gisteravond ramde Heren 2 in Kampen de lokale volleybaltrots van de mat: 3-0. Vanochtend zijn de lotingen verricht voor de Nationale Bekertoernooien. Heren 1 neemt het in de 1/8e finales op tegen Topdivisionist Volley Tilburg. Heren 2 ontvangt thuis Inter Rijswijk en de vrouwen gaan naar ex-Eredivisionist VCN. Dames 2 was al eerder uitgeschakeld.

Heren 2 bekert door. Schema Bekertoernooi bekend

Foto: Peter Verheijen

Wedstrijdverslag van Albert Stek

In deze december feestmaand halen wij drie uit drie. Eerst Utrecht, vorige week VIVES en nu mogen we ook Kampen op het lijstje ‘gewonnen wedstrijden’ bijschrijven.

Donderdagavond 20.30 uur spelen in Kampen is niet niks. Menig college, overleg op het werk en zelfs kerstborrels werden afgezegd om bij deze tussenronde van de beker aanwezig te zijn. Trainer/coaches Egbert op ‘t Hof en Frank Vlot konden geen gebruik maken van Wessel Anker (herstellende van een kuitblessure) en Luuk van der Leeden (herstellende van een schouderblessure). Wel waren Aron Huijser en Luuk de Groot aan de Cupfighter-selectie toegevoegd.

Met op de tribune de luidruchtige ‘talenten’ van Papendal kon de wedstrijd dan eindelijk gaan beginnen. Jelle van Rekom, Gerard Baan, Ian de Bus, Michael van Leeuwe, Jasper Bouter, Luuk de Groot en Joel Blokland mochten voor de blauw met witten de eerste set aftrappen. Zowel in set 1 als in set 2 hadden wij totaal geen moeite met de tegenstander. Kampen is niet meer wat het geweest is en is duidelijk aan het bouwen. Tot enkele jaren geleden bestond de selectie uit namen als Maarten Jan Heinze, Sandor van Straten en Niels van Beek. Nu is het een groep jonge gasten die zonder trainer het veld worden ingestuurd en hele mooie momenten afwisselen met ballen die rechtstreeks het wandrek invliegen.

Bij ons kreeg iedereen deze wedstrijd speeltijd. Jilles Amersfoort kwam al halverwege de tweede set voor Jelle van Rekom. Mats Kruiswijk verving Jasper Bouter, Aron Huijser nam de plek van Gerard Baan over en Albert Stek mocht de positie van talent Luuk de Groot opvullen.

In set 3 moesten wij even wennen aan de nieuwe samenstelling in het veld en viel ook onze servicedruk wat weg. Mede daarom ging het tot halverwege de set redelijk gelijk op, maar wist de ervaring uit ons team er keurig 25-21 van te maken.

Tijd voor een eigenwijs drankje in Kampen en door naar de 8e finale van de beker! Tijdens dit schrijven is de loting voor de 8e finale net achter de rug. Wij nemen het in januari thuis in onze sporthal De Basis op tegen competitiegenoot Inter Rijswijk. Voor nu krijgen de lichamen even rust en kunnen we gaan genieten van wat er nog over is van deze feestmaand. Zorg goed voor elkaar, geniet en op naar een sportief blauw met wit gekleurd 2023!

 

Hieronder tref je de Bekerschema’s. De 1/8e finales zijn op 18 januari, maar dat zal voor ons Dames 1 niet gaan lukken, vanwege de Europacup. De kwartfinales zijn dan op 1 (vrouwen) en 8 februari (mannen). De halve finales worden over twee wedstrijden gespeeld op 18 en 19 februari en de Bekerfinales staan gepland op Tweede Paasdag, maandag 10 april


Terug naar nieuws overzicht


Business Club