02|04

Heren 2 toch kampioen Topdivisie

Sliedrecht Sport Heren 2 is kampioen geworden van de Topdivisie B. Vier jaar nadat Heren 1 de Topdivisie won, is het dus weer raak. Donki Sjot uit Den Dungen werd in de eigen De Basis met 3-2 verslagen. Voldoende, zo bleek later, voor de eindoverwinning in de een-na-hoogste competitie van Nederland.

Heren 2 toch kampioen Topdivisie

Foto’s: Pim Waslander

De teleurstelling was best groot. Niet dat H2 dit seizoen geen kampioen zou worden – één wedstrijdpuntje in de komende vier wedstrijden had voldoende geweest – maar dat had het team graag vandaag in eigen huis, voor eigen publiek gedaan.

Op voorhand was duidelijk dat dan met 3-0 of 3-1 gewonnen moest worden. Die eerste optie verviel al in set 2 omdat de gasten uit Brabant die wonnen. Omdat Sliedrecht in de eerste en derde set toesloeg, werd de vierde doorloop de allesbepalende om het kampioenschap vandaag al te kunnen vieren. Wellicht speelden enig zenuwen ook wel mee,  maar de Donki Sjotters gingen ermee aan de haal: uitstel van kampioenschap!

De frustratie werd in de vijfde set weggespeeld: 15-5, waardoor de overwinning wel veilig werd gesteld En toen…

Toen werd bekend dat onze tegenstander hun thuiswedstrijd tegen ons, die we vanwege de corona-perikelen nog moesten inhalen, net afgezegd had. Met een reglementaire overwinning voor ons Heren 2 en dus de de benodigde wedstrijdpunten voor het kampioenschap tot gevolg. Toch nog…

Een iets minder spontane kampioensfoto dus, maar wel een dikverdiend kampioenschap in de Topdivisie B voor Heren 2. Promotie zit er vanzelfsprekend niet in. Ons Heren 1 speelt al in de Eredivisie.

Of de wedstrijd om het Landskampioenschap bij de amateurs, tegen de winnaar van de Topdivisie A, er nog in zit, is niet bekend. Maar mocht dat ook officieel niet doorgaan, dan kunnen we die wedstrijd natuurlijk alsnog zelf organiseren. Voor een leuke pot, een knal van een beker en wat medailles hebben we verder niemand nodig…. nou ja, behalve het publiek dan natuurlijk.

En met de felicitaties van de Burgemeester.

 

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club