30|01

Heren pakken lekkere punten

In een wedstrijd dat het moest, is het ook gelukt. Heren 1 zette in eigen hal SSS uit Barneveld opzij: 3-1.

Foto's: Hans van Wijngaarden

Daar zag het overigens halverwege de tweede set volstrekt niet naar uit. De eerste set was tamelijk kansloos verloren gegaan: 18-25 en in de tweede doorloop werd tegen een vijf-punt gat aangekeken: 12-17. De ingreep van Paul pakte echter goed uit. Rick, Marius en Ian kwamen in het veld voor respectievelijk Niels, Gerard en Rik, waarna de schwung meer en meer werd gevonden.

Op 20-21 kwam spelverdeler Rick aan service. Befaamd voor zijn geweldige sprongservice, koos hij voor de floaters en ook die brachten SSS in problemen, want hij serveerde de set uit: 25-21. Sowieso had SSS in de daarna resterende speeltijd veel moeite met de floaterdruk van Sliedrechtse zijde.

De 1-1 gaf ‘vleugels’ aan blauw-wit. Never change a winning team, moet Paul gedacht hebben. Ian, Rick en Marius bleven staan, met Bart, Mart, Mike en Tom vanuit de starting 7. Verdedigend werd er veel gepakt en ook de aanval ging steeds beter lopen. Na een 4-4 in set 3, werd uitgelopen naar 9-6, 12-6, 16-7 en uiteindelijk 25-13. De fikse voorsprong maakte het mogelijk om Niels Middendorp van Heren 2 z’n Eredivisiedebuut te laten maken.

In set 4 kwam de overwinning niet meer in gevaar. Via 7-4 denderde het baggerteam door naar 13-8 en 18-12 om uiteindelijk op 25-17 (wederom met Niels Middendorp in de gelederen) de volle drie wedstrijdpunten in ontvangst te mogen nemen. Lekkerrrrrrrrrrrr!