02|02

Heren pakken punt in heerlijke pot tegen Lycurgus

Het was genieten van een prachtige pot volleybal in De Basis. Helaas kwamen onze mannen in de tiebreak net tekort om twee punten in de tas te steken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Heren pakken punt in heerlijke pot tegen Lycurgus

Foto’s: Pim Waslander

Volleybalkrant

Dynamo wint reguliere competitie, Lycurgus tweede
De top-2 van de kampioenspoule is duidelijk geworden zaterdagavond nadat Draisma Dynamo in Zaanstad de koppositie veilig stelde. SAMEN.Lycurgus pakte definitief de tweede plaats door een 3-2 winst op Sliedrecht Sport.

In sporthal De Basis in Sliedrecht was de Groningse ploeg heer en meester in de eerste twee sets. Aan de kant van Lycurgus was vooral Bennie Tuinstra niet af te stoppen. In de eerste set scoorde hij veelvuldig in zijn aanval, in set 2 sloeg hij zeven aces om zijn team op een 8-0 voorsprong te zetten. In de tweede set alleen al maakte hij dertien punten.

Met de winst in de eerste twee sets (25-18, 25-20) had Lycurgus de tweede plek te pakken, waarna de focus ietwat verslapte. Dat was koren op de molen van Sliedrecht, want die namen het initiatief duidelijk in handen. Onder aanvoering van Gerard Baan won de nummer 3 van de ranglijst ook twee sets op rij (25-19, 25-20). In de vijfde set had Lycurgus weer alles op orde en won met 15-7. Daarmee pakt het Sliedrecht van Paul van de Ven wel een belangrijk punt in de strijd om plek 3, met een treffen tegen Orion in de laatste speelronde voor de boeg.

Lees hier het hele artikel van Coen Kaaij op volleybalkrant.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club