07|12

Heren verliezen in spannende pot van Lycurgus

Een dubbeltje op z'n kant is wat te zwaar aangezet, maar het had in Groningen ook zo maar 3-2 of 2-3 kunnen worden. Helaas bleef het bij 3-1.

Foto’s: Henny Vegt

Dagblad van het Noorden

Volleyballers Lycurgus krijgen zege niet cadeau tegen Sliedrecht Sport
Ook het publiek in Groningen was zaterdagavond een winnaar in de door de volleyballers van Lycurgus met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Sliedrecht Sport.

De toeschouwers kregen een spannende pot te zien met mooie rally’s, waarbij de thuisploeg hard moest werken om de winst binnen te halen. Dat laten de setstanden van 25-23, 25-19, 23-25 en 26-24 ook zien. Sliedrecht Sport toonde vorig seizoen als gepromoveerd team in de eredisvisie al aan uitstekend te kunnen volleyballen en is, zoals Lycurgus-coach Arjan Taaij stelde, gewoon een goede ploeg.

Gelijkopgaand
De eerste set bracht meteen een gelijkopgaande strijd tussen de Groningers en de bezoekers. Na 20-20 kwam Lycurgus na een slechte aanval even op achterstand, totdat een goed spelende Bennie Tuinstra weer gelijkmaakte. Ook na de stand van 23-23 was Tuinstra weer belangrijk door de Groningers via het vijandelijke blok op een 24-23 voorsprong en setpoint te slaan. En wie anders dan dezelfde speler sloeg vervolgens via een service via de netrand de eerste set met 25-23 binnen.

De tweede set was voor Lycurgus het gemakkelijkst. De Groningers stonden tot het einde steeds op meerdere punten voorsprong en wonnen simpel met 25-19.

Taai
Maar Sliedrecht Sport bleek taai en gaf zich nog niet gewonnen. De derde set liet wederom een spannend gevecht zien, waarin de thuisploeg een voorsprong van meerdere punten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. De aanval van Lycurgus, waarin de Amerikanen Collin Mahan en Mitch Perinar over de hele wedstrijd veel scoorden, stokte op dat moment wat. Na een gelijke stand van 16-16 namen de bezoekers het initiatief over en maakten vier punten achter elkaar. Lycurgus kroop daarop weer dichterbij, maar kon niet voorkomen dat de winst in de set met 23-25 naar Sliedrecht Sport ging.

Frits van Gestel
De uiteindelijk laatste set bleek wederom een taai gevecht, dat net zo goed in het voordeel van de bezoekers had kunnen worden beslist. Bij 24-24 kreeg Sliedrecht een punt tegen wegens een netfout. Daarna reageerde de zojuist bij Lycurgus ingevallen Frits van Gestel alerter bij het net door de bal slim langs een tegenstander te drukken: 26-24. De wedstrijd was voor de thuisploeg met 3-1 ‘in de pocket’.

Lees hier het hele artikel van Sjoerd Jansen op dvhn.nl.