12|04

Ian de Bus en Albert Stek nemen afscheid Heren 1

Middenaanvaller Ian de Bus en passer-loper Albert Stek spelen morgen hun laatste wedstrijd voor Heren 1 van Sliedrecht Sport. Beiden verruilen, mede in verband met hun maatschappelijke carrières, de allerhoogste trede binnen de blauw-witte club voor Heren 2, dat in de Eerste Divisie uitkomt.

Ian de Bus en Albert Stek nemen afscheid Heren 1

Beide spelers zijn in het seizoen 2013-2014 bij Heren 1 van Sliedrecht begonnen en hebben dus zes jaargangen doorlopen. In het seizoen 2017-2018 maakten ze deel uit van het team dat kampioen van de Topdivisie werd, waardoor ze dit jaar in de Eredivisie speelden. Dit seizoen sluit Sliedrecht Sport Heren 1 op een zeer verdienstelijke vierde plaats in de Kampioenspoule af.

Graag gezien
“Jammer dat we deze mannen niet meer terugzien in Heren 1”, aldus Cees Boer, voorzitter Sliedrecht Sport. “In de afgelopen zes jaar zijn ze uitgegroeid tot échte en graag geziene Sliedrecht Sport’ers. Top dat ze wel blauw-wit, in Heren 2 actief blijven.”

Road to the Topdivisie
“Ik heb genoten van ieder seizoen, moment en minuut in Heren 1”, voegt Albert Stek toe. “Zowel onder Tim als onder Paul hebben we fantastische dingen meegemaakt. En wat misschien wel het belangrijkste is, ik heb er veel echte ‘maatjes’ bij gekregen. Ian en ik doen nu een stapje terug, zeker niet om af te bouwen want we zetten volgend seizoen de Road to the Topdivisie in!”

Ambities
Ian de Bus: “Het was een moeilijke keuze om het vlaggenschip van Sliedrecht Sport te moeten verlaten, maar vanwege het ingaan van de afrondende fase van mijn PhD heb ik toch deze beslissing gemaakt. Uiteraard ben ik vereerd dat ik in zes jaar bij deze club de stap heb kunnen maken van de Topdivisie naar de Eredivisie. Ook kijk ik uit naar hoe H1 volgend seizoen gaat acteren, want de Eredivisie heeft namelijk pas kennis gemaakt met Sliedrecht Sport. Je proeft binnen het team dat de ambities hoger liggen.”

Topper
“Met Albert en Ian nemen we afscheid van twee mannen met fantastische inzet in de afgelopen jaren”, aldus Paul van der Ven, trainer-coach van Sliedrecht Sport H1. “Mede dankzij hun inbreng zijn we gegroeid naar een ware Topper in de Eredivisie!”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club