23|12

Intensivering samenwerking Dames 1 en 2

Met het oog op de Eredivisie die per 9 januari weer gaat beginnen, wordt de samenwerking tussen de twee hoogste damesteams van Sliedrecht Sport hechter. Een aantal D2-speelsters zal op structurele wijze mee gaan doen aan een deel van de trainingen van Dames 1.

Intensivering samenwerking Dames 1 en 2

“In het kader van de opleiding en doorstroming hebben we de band tussen Eredivisionist Dames 1 en Dames 2, dat in de Topdivisie uitkomt, aan het begin van dit seizoen al nauwer gemaakt”, aldus D1 trainer-coach Vera Koenen. “Zo trainde Pascalle Cnossen al structureel mee met ons en is onze assistent-coach, Mark Roper, ook als trainer bij het tweede gestart. De hele situatie rond corona – met eerst minder trainen, de Topdivisie die nog niet start en binnenkort weer een Eredivisie die in alle hevigheid losbarst – maakt dat we die samenwerking structureel versterken; ook gezien mogelijke blessures die kunnen ontstaan.”

Het betekent dat, naast Cnossen, ook passer-lopers Dagmar Mourits en Mirte van der Sluijs, libero Mika Pierik en spelverdeler Eline de Haan met Dames 1 gaan meetrainen en tevens in aanmerking komen om mee te spelen in de Eredivisiewedstrijden. De toevoeging van de laatstgenoemde houdt ook verband met het feit dat Ana Rekar, spelverdeler bij Dames 1, heeft aangegeven dat het vanwege de coronasituatie nog onzeker is of ze de komende trainingen en wedstrijden wil meedoen.

Foto: Zowel Dames 2-speelsters (vlnr) Dagmar Mourits, Mirte van der Sluijs en Mika Pierik gaan meetrainen met Dames 1 Sliedrecht Sport (foto: Pim Waslander).


Terug naar nieuws overzicht


Business Club