30|11

Interview Paul van der Ven… terug in Sliedrecht

Vanavond staat het treffen met SSS op het programma. Dat betekent dat oud trainer-coach van Sliedrecht Sport, Paul van der Ven, terug is in Sliedrecht; net als assistent Marnix Elbers. Jorian Hak interviewde Sliedrechts langstzittende coach voorafgaand aan het 'beladen' duel.

Interview Paul van der Ven… terug in Sliedrecht

Paul, hoe vind je het om weer in De Basis te zijn?
“Fantastisch, het voelt toch een beetje (veel) als thuiskomen. Ik heb zo’n fantastische periode van zes seizoenen hier met de spelers, trainers, bestuur, vrijwilligers, toeschouwers en vereniging mógen meemaken. Het voelt voor mij echt als een volleybalfamilie! Terugdenkend aan die jaren komen er zoveel mooie herinneringen naar boven! Te beginnen met het eerste seizoen (2016-2017) waarin we als bijna gedegradeerd team het jaar ervoor, net geen kampioen werden om in 2018 wel kampioen te worden in Veenendaal! Wat een feest was dat. In datzelfde jaar knalden we ook eredivisionist Dynamo Apeldoorn als topdivisionist uit de nationale beker. Ook koester ik de mooie herinneringen aan de hechtheid van verschillende teams die we hadden. Iedereen ging altijd volle bak voor elkaar waardoor we ook in het eerste jaar eredivisie (2018-2019) zelfs tweede werden in de reguliere competenties met een paar prachtige wedstrijden in De Basis. In de play-offs streden we als team tegen Lycurgus, Orion en Dynamo. Sliedrecht Sport zit oprecht voor altijd in mijn hart!”

Hoe voelt je zwarte poloshirt met groene strepen, ben je er al aan gewend?
“De polo zit fijn! Zat eerst te twijfelen tussen een M of een L, maar uiteindelijk toch gekozen voor de L. Ondertussen ben ik helemaal gewend aan de polo.”

“Zonder gekheid: de eerste paar wedstrijden in de competitie moest ik echt even wennen aan de zijlijn. Hoe reageren bijvoorbeeld de spelers en het publiek? Inmiddels ben ik meer dan gewend en hebben Marnix en ik met het team en totale staf aardig onze draai gevonden in Barneveld. Ik ken alleen nog niet alle liedjes… ;)”

Wat mis je het meest van je tijd bij Sliedrecht?
“De leuke sfeer en lol met het team. Naast dat we wedstrijden wilden winnen, hadden we samen ook gewoon heel veel plezier gedurende de trainingsweek. Samen toeleven naar strijdbare wedstrijden in De Stoep en later in De Basis met alle gezellige avonden in het Bankie na gewonnen wedstrijden.”

Hoe beladen is deze wedstrijd voor jou? Voel je extra druk?
“Ik heb vooral heel veel zin om oude teamgenoten te zien. Met enkele heb ik nog steeds regelmatig contact en dat is leuk! Natuurlijk is het ook leuk om de andere mensen van Sliedrecht Sport weer te zien. We gaan eerst een mooie strijdbare wedstrijd spelen en daarna in het Bankie bij praten met waarschijnlijk veel gezellige mensen, zin in!”

Via deze link kun je alvast het programmaboekje doornemen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club