29|09

Iris Vos completeert Dames 1-selectie

Met de overstap van international Iris Vos van Team24 naar Sliedrecht Sport, is Dames 1 op volle sterkte om ook in het komende seizoen weer een gooi te doen naar de prijzen. De twaalfde plek in het team wordt gereserveerd voor speelsters uit Dames 2.

Iris Vos completeert Dames 1-selectie

Foto: Rudy Biekart

“Iris is een mooie aanwinst voor ons team”, licht trainer-coach Elroy Bezemer toe. “Ondanks dat ze nog jong is, heeft ze al veel ervaring op het hoogste niveau.” De volgende maand 20 jaar aantikkende Vos speelde eerst bij D.O.S.C. (Den Dolder) en SV Irene (Bilthoven), voordat ze overstapte naar het Talentteam Papendal. Hier speelde de zowel als passer-loper als als diagonaal uitkomende speelsters de afgelopen vier seizoenen; waarvan het laatste in Team22.

Sinds 2017 speelt Vos in Oranje. Gestart in pré-jeugd Oranje, beleefde ze afgelopen zomer haar debuut in het ‘grote’ Oranje tijdens de Volleyball Nations League.


Hybride
Na het terugtrekken uit de competitie van Team24 heeft ze, net als Jolijn de Haan, gekozen voor een hybride model, waarbij ze haarvolleybalopleiding en begeleiding blijft krijgen op Papendal. Daarnaast gaat twee keer per week bij Sliedrecht trainen en speelt alle wedstrijden mee.

Vos: “Ik heb er veel zin in. Sliedrecht is een team met veel potentie. Ik zie zeker kansen om ver te komen in de competitie. Daarnaast denk ik dat ik veel kan leren van teamgenoten en hopelijk geldt dit ook andersom.”

2022-2023
Met Vos erbij is het elftal bekend waarmee Sliedrecht Sport aan komend seizoen gaat beginnen. De twaalfde plek wordt vrijgehouden om ervaring op te doen voor talentvolle speelsters uit Dames 2.

Dames 1 Sliedrecht Sport 2022-2023: libero Emma Rekar, spelverdelers Eline de Haan en Noa Rahangmetan, middens Pascalle Cnossen, Lana Lijkendijk en Mille Kjosås en passer-lopers Jolijn de Haan, Dagmar Mourits, Louise Bijlsma, Iris Vos en Julia Joosten.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club