03|05

Jaaaaa… Zaterdag kan het gaan gebeuren

Om maar met de deur in huis te vallen, de eerste finalewedstrijd is een fraaie 3-0 geworden voor onze vrouwen. Zo drie-nullering als dat het klinkt, was het niet. In elke set wist Apollo aan te pikken, maar met wat extra power en inzet, wisten de blauw-witten telkens aan het langste eind te trekken.

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Voor het begin was de eerste tegenslag al daar. Libero Emma Rekar moest helaas met ziekte opgeven. Haar plaats werd, overigens meer dan prima, ingevuld door Julia. Waarvoor hulde.

Met 23-19 leek de set in de pocket voor ons Dames 1, maar de veerkracht van de Overijsselsen bracht ze terug tot 23 gelijk. Twee goede klappen betekenden echter het langste eind voor Sliedrecht: 1-0. Lekkerrrrr.

De tweede set leek een walk-over te worden. Apollo was het even helemaal kwijt en Sliedrecht beukte erop los: 22-13. Wederom kwamen de oosterlingen terug. Op 22-21 was de spanning vol terug, maar een kwartet punten later viel er gelukkig toch een overwinning te noteren.

Ook in set 3 nam Sliedrecht de voorsprong. Nu was het echter al bij 11 gelijk. Sliedrecht sprong vooruit (15-11), maar Apollo haalde wederom bij (17-17). Toch werd ook deze set – mede door geweldig spel van Christie Wolt – een Sliedrechtse overwinning: 3-0.

Dat betekent dat Sliedrecht Sport dames 1 aanstaande zaterdag in Borne landskampioen kan worden. Vanaf 15:00 uur wordt er gespeeld tegen Apollo 8. Een overwinning betekent landskampioen. Een nederlaag forceert een derde, beslissende wedstrijd op 14 mei in De Basis. Mooooooooooi!

Verslag Volleybal.nl

Net als vorig jaar strijden Sliedrecht Sport en Apollo 8 om het landskampioenschap. De eerste van maximaal drie wedstrijden werd vanavond in Sliedrecht gespeeld, waar de thuisploeg zonder libero Emma Rekar speelde. Julia Joosten, die normaal als passer-loper in het veld staat, nam die rol vanavond over. In de eerste set wist Sliedrecht als eerste een gaatje te slaan. De ploeg liep uit naar 19-15, maar in de slotfase bracht Apollo 8 het verschil terug naar nul. Bij een stand van 23-23 zette Vera Mulder het eerste setpunt voor Sliedrecht op het scorebord, waarna Denise de Kant het met een blokkeringspunt afmaakte.

In de tweede set scoorde Sliedrecht bij een stand van 4-4 vijf punten op rij. De ploeg kon hun voorsprong verder uitbouwen naar 22-13, waarna Apollo 8 zich wederom terug wist te knokken in de set. Op een goede servicereeks kwam de Bornse ploeg terug naar 22-21, maar een snelle middenaanval van Carlijn Ghijssen-Jans gaf de service weer terug aan Sliedrecht. Dankzij twee blokkeringspunten sleepte de thuisploeg ook deze set binnen.

In de derde set bereikte Sliedrecht met twee punten verschil als eerste de 20 punten. In een spannende slotfase bleef Apollo 8 knokken voor de set, maar een servicefout gaf Sliedrecht twee wedstrijdpunten. Wederom eindigde de set met een blokkeringspunt: Jolijn de Haan blokte de laatste aanval van Apollo 8 af. Dankzij deze overwinning heeft Sliedrecht een 1-0 voorsprong in de finaleserie om de landstitel.

Op zaterdag staat de return in Borne op het programma. Wanneer Sliedrecht Sport ook die wedstrijd wint, mag de ploeg zich wederom landskampioen noemen. Als Apollo 8 er met de winst vandoor gaat, wordt op zaterdag 14 mei een allesbeslissende wedstrijd gespeeld.

Lees hier het hele verslag op volleybal.nl.