13|11

Jammerlijke nederlaag Heren 1

De eerste wedstrijd die zonder publiek startte tijdens de nieuwe 'lock-down' is helaas niet goed afgelopen. Van tevoren was Taurus al ingeschaald als sterke opponent, maar om voor de rol als uitdager van de traditionele top 3 te gaan, was winst thuis toch wel nodig geweest. Het mocht niet zo zijn.

Foto's: Brian Cleton

Daar leek het in set 1 overigens niet op. Tot aan de 17 draaiden de teams wat om elkaar heen. Dan weer een voorsprong voor de mannen van Paul van der Ven, dan weer door die van Niels Plinck van Taurus. De servicebeurt van Erik van der Schaaf betekende de doorbraak voor blauw-wit. Drie punten (waarvan twee aces) konden worden bijgeschreven. Taurus krabbelde nog wel terug, maar de servicebeurt van de ingevallen Rick van der Sluis bracht de definitieve beslissing: 25-21.

In set twee was het weer de beurt aan Bart, Mart, Niels, Jesper, Erik en de gebroeders Ivar en Jorg. Het leverde in de eerste helft van de set een continue achterstand op. Sliedrecht bereikte wel als eerste de big points (20-18), maar daarna trokken de Houtenezen bij en beslisten de set in 23-25. Positief punt was dat Raygid weer mee kon doen. Hij viel in op 23 gelijk, maar kon het setverlies helaas niet voorkomen.

Set drie zag de start met de drie wissels uit set twee: Raygid, Niels en Floris voor Bart, Ivar en Niels. Het leverde niet het bedachte resultaat. Op 4-7 ging spelverdeler Mart naar de kant, die sowieso niet echt heel lekker in de wedstrijd zat. Vervanger Joël zou de wedstrijd afmaken. Sliedrecht kroop terug, maakte gelijk op 14 en op 20, en… kwam op voorsprong: 24-22. Het bleek echter niet genoeg. Het gestierde Taurus-team knokte zich terug en wist de eerste wedstrijdpunt de verzilveren: 26-28 en 1-2.

In de vierde doorloop zag het er aanvankelijk beter uit voor de thuisploeg. Met 6-3 was een gaatje geslagen. Coach Paul realiseerde zich echter te weinig dat in een lege sporthal alles verstaanbaar is; ook zijn schampere opmerkingen richting de tegenstander. Dat kwam hem op een rode kaart te staan: 6-4. Niet dat dat nou de set deed kantelen, want na 8-8, kwam er 17-13 op het scoreboard te staan. Maar wederom wisten de blauw-witten de setwinst niet over de thuisplaat te slaan. 18-18 werd 19-21. Op 23 was het weer gelijk, maar daarna waren er twee punten voor de gasten: 23-25 en 1-3.

Kortom, een gevoelige thuisnederlaag. Laten we het maar gooien op het ontbreken van het thuispubliek en dus de schuld leggen bij de pandemie. Positief punt: Raygid is back. Hopelijk volgt Marius snel en kunnen we daarna op volle oorlogssterkte aan de slag.