26|05

JC1 Nederlands Kampioen ‘Gesloten Jeugd’. MA1 pakt zilver

De jongens én meiden van JC1 hebben gisteren het NGJK gewonnen. In de finale wisten ze Inter Rijswijk met 0-2 te verschalken. Ook Meiden A1 wist de finale in Koog aan de Zaan te bereiken, maar die ging in een super spannende wedstrijd nipt verloren met 14-16 in de derde set.

JC1 Nederlands Kampioen ‘Gesloten Jeugd’. MA1 pakt zilver

JC1 begon de finaleronde tegen Inter Rijswijk met een gelijkspel (1-1). De twee andere poulewedstrijden – tegen Twente ’05 en Set-Up ’65 – leverden de volle buit op, waarmee een plek in de finale zeker was gesteld. Daarin waren de Rijswijkers wederom de tegenstander. Nu was het een duidelijke overwinning: 20-25 en 13-25 en dus Nederlands Kampioen. Erg fraai!

Bij MA1 was het allemaal wat spannender. De eerste wedstrijd verloor het team van Limes, maar tegen VC Sneek en Wevo 70 werd wel gewonnen. Ook dat betekende een finaleplaats, maar daarin was Limes helaas net iets te sterk (2-1). Een andere tegenvaller was dat Evi Baan zich behoorlijk blesseerde. Heel veel beterschap gewenst!

Team verslag NGJK JC1 2024 door Tirsa van der Valk en Fenna van der Valk
We begonnen de 1e wedstrijd om 09:45 tegen Inter Rijswijk. We moesten er nog even inkomen, nou inkomen? De eerste wedstrijd ging niet zo goed. De eerste set was 25-21 voor Inter Rijswijk. Die vergeten we maar weer snel, door naar de volgende set. De tweede set ging al iets beter en wonnen we met 25-22. Eindstand 1-1 op naar de volgende wedstrijd!

De 2e wedstrijd speelden we tegen Twente maar die begonnen we ook niet goed. Na een slechte start kwamen we op een 7-2 achterstand, daarna begonnen we beter te serveren en wisten de spelverdelers de aanvallers beter te vinden. Het was heel close aan het eind van de 1e set, maar we wonnen met 28-26. We startte vervolgens heel goed aan set 2 en kwamen we snel op een grote voorsprong, dit kwam vooral door onze serve, hierdoor wonnen we deze set vrij makkelijk met 25-19!

Wedstrijd 3 tegen Set Up was niet zo moeilijk. Doortje begon met serveren waarna we op een flinke voorsprong kwamen, deze hielden we vast en wonnen de 1e set makkelijk met 25-12. Met geconcentreerd volleybal wonnen we ook de 2e set met 25-16. Yess! Nu door naar de Finaleee.

De finale speelden we wederom tegen Inter Rijswijk, met zeer veel zelfvertrouwen en lef startten we de finale. We serveerden heel goed en kregen daardoor makkelijke ballen terug. De pass kwam perfect waardoor ook de setjes prima aankwamen en daardoor werd het voor de aanvallers heerlijk aanvallen wat veel punten opleverde! We waren oppermachtig, bijna alles lukte en we wonnen de 1e set met 25-20. Set 2 bleven we goed serveren, passen, setten en aanvallen en wonnen we ook deze set met 25-13. Een dikke 2-0 overwinning en Nederlands Kampioen!!

Met trotse coaches sluiten we het seizoen goed af!!!!!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club