30|12

Jongens A en C winnen Dynamo-toernooi

26, 27 en 28 december hebben drie teams van Sliedrecht Sport in Apeldoorn deelgenomen aan het 29e 11teamsports internationaal jeugdtoernooi van SV Dynamo. Sliedrecht Sport domineerde in de jongens categorie waar we met zowel JA als JC goud pakten!

Tekst: Harm Korevaar. Foto’s: Wout van Zoeren (wozopro.nl)

In totaal deden er dit jaar zestig teams mee uit vier verschillende landen: Verenigde Staten, Duitsland, België en uiteraard Nederland. Sliedrecht Sport was present met MB, JC en JA.

In de categorie MB (onder 17) deden er twaalf teams mee, verdeeld in drie poules van vier teams. MB van Sliedrecht begon dag 1 met drie keer een gelijkspel (1-1), wat zorgde voor een tweede plek in de poule. Omdat MB de beste nummer 2 was van alledrie de poules, kwamen we in de winnaarspoule met alle poulewinnaars. Dag 2 was het vechten voor een plek in de halve finales. Helaas werd er in de winnaarspoule twee keer verloren, tegen Northern Lights 1 (Amerika) en Waremme (België), en een keer gelijk gespeeld tegen Northern Lights 2 (Amerika). Dit was niet genoeg voor een plek in de halve finale. Dag 3 werden er twee wedstrijden gespeeld voor plek 5/6/7/8. De eerste wedstrijd werd 2-0 verloren, de tweede werd gelijk gespeeld met een positief puntensaldo. Een zevende plek als eindresultaat.

Meiden B na één van de wedstrijden tegen de Amerikanen van Northern Lights

Een gouden plak voor Jongens C
In de poulewedstrijd werd er twee keer 2-0 gewonnen en een keer gelijk gespeeld (1-1). Als poulewinnaars gingen JC (onder 15)van Sliedrecht Sport naar dag 2 in de winnaarspoule. Wederom werd er twee keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld, dit was goed voor een plek in de halve finale. In de halve finale werd er met overtuigende cijfers 2-0 gewonnen van Alterno, 25-15 en 25-13. De finale werd gespeeld tegen Spaarnestad uit Haarlem. Waar eerder in het toernooi gelijk werd gespeeld tegen het team uit Haarlem, won Sliedrecht nu 2-0 met dikke cijfers: 25-15 en 25-16. Dit betekent KAMPIOEN!

Ook goud voor Jongens A
JA (onder 19) won twee keer tijdens de poulewedstrijden en speelde een keer gelijk. Het derde team van Sliedrecht Sport dat de winnaarspoule behaalde. Dag 2 was een stuk spannender voor JA: er werd 2-0 verloren en gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd was dus beslissend voor een plek in de halve finale en werd met 2-0 gewonnen. De halve finale werd gespeeld tegen DISC Factor/ikvolleybal.nl, met een 2-0 winst als resultaat. De finale werd gespeeld met een bomvolle tribune tegen Alterno, ook uit Apeldoorn. Eerder het toernooi werd tegen dit team uit Apeldoorn 2-0 verloren en een keer gelijk gespeeld, het werd dus een spannende wedstrijd. De eerste set ging overtuigend naar Sliedrecht, 25-15. Set 2 liep heel anders en ging naar Alterno, 25-21. Het kwam dus aan in de derde, beslissende set. Op 14-11 werd het matchpoint ingeslagen door Luuk de Groot en won naast JC ook JA het Dynamo toernooi!

Most Valuable Players
Aan het eind van het toernooi wordt er in elke categorie een MVP award uitgereikt. Dit staat voor ‘most valuable player’, oftewel ‘beste speler van het toernooi’. Twee Sliedrecht Sport spelers vielen hier in de prijzen. Bij de JC werd Jesse Buijserd tot MVP uitgeroepen, Jesse speelde als gastspeler mee met Sliedrecht Sport en komt normaal uit voor VC Wik.

Bij de JA werd de MVP award uitgereikt aan onze Luuk de Groot. Beide mannen hebben een fantastisch toernooi gespeeld en kunnen zich de beste speler van het toernooi noemen, gefeliciteerd!

Tenslotte nog een big thank you aan de shirtsponsors van dit jaar: IMS, Frietfabriet, Pionect, Certeca Tegeltechniek, Mapei en Reli Groep.