04|03

Jorian Hak beschouwt voor: H1 – Talentteam

Zo richting het voorjaar treffen de mannen van Sliedrecht de heren die in het spreekwoordelijke voorjaar van hun volleybalcarrière zitten, namelijk de mannen van Talentteam Papendal. Het kan zomaar eens zijn dat de Sliedrechtenaren een team aantreffen dat blaakt van zelfvertrouwen na de verrassende 3-0 overwinning tegen Lycurgus vorig weekend. Als de mannen van Paul en Marnix lering willen trekken uit deze wedstrijd dan zullen zij in ieder geval niet zonder overtuiging, energie en spelvreugde moeten gaan spelen tegen het jonge energieke Talentteam.

Jorian Hak beschouwt voor: H1 – Talentteam

Foto: Ron de Groot

Kijkend naar de overtuigende 3-0 overwinningen van onze mannen tegen VoCASA en TopVolleybal Limburg, kijken ook de mannen van hoofdcoach Paul van der Ven met veel vertrouwen naar dit treffen. Voor Sliedrecht Sport is dit ook een erg belangrijke wedstrijd om de concurrentie van, het in vorm verkerende, SSS voor te blijven. Na de victorie op Limburg staan we in puntenaantal gelijk met SSS en is Taurus gepasseerd. Een driepunter tegen het Talentteam, zou een mooie voorsprong betekenen.

Voor het scorende vermogen moeten we deze wedstrijd letten op Erik van der Schaaf, met 167 punten dit seizoen de topscorer van Sliedrecht. De Sliedrechtenaren op hun beurt zullen moeten letten op Sil Meijs van het Talentteam die dit seizoen al 182 punten voor zijn rekening namen.

Blokkerend kunnen de mannen van Paul en Marnix het wel eens moeilijk gaan krijgen met Siebe Korenblek die dit seizoen blokkerend ijzersterk is. Ook Jelle Bosma zien wij terug in het lijstje van de mannen die tot op heden moeilijk te passeren zijn in blokkerend opzicht. Heeft Paul hier al een tactische list op verzonnen? Tegen VoCASA was in ieder geval te zien dat de blokkering maar moeilijk vat kreeg op Marius en hier zal Paul ongetwijfeld hoop uit putten.

Een factor die we ook weer mee kunnen nemen is het fanatieke Sliedrechtse publiek dat ook weer in grote getale aanwezig mag en kan zijn zo richting het slot van deze competitie. Je kunt je afvragen of dit voor de Talenten  van Papendal een gunstige factor is. Eén ding staat vast: het geeft net dat ene beetje meer sjeu dat hoort bij een wedstrijd als deze. Komt dat zien mensen! Zaterdag vanaf 19:30 uur in onze eigen De Basis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club