10|02

Jorian Hak laat licht schijnen over Heren 1 tegen Orion

Een heuse kraker vanavond in De Basis! Altijd leuk, de ploeg die een positie boven je staat komt op bezoek. Qua verschil in puntenaantal lijkt het daarentegen wel meer een uitdaging te worden voor onze blauw-witte mannen. Het aanzienlijke verschil van 20 (!!) punten liegt er niet om. De baggeraars lijken op dit moment een beetje ‘best of the rest’ te zijn en staan op een stabiele, doch eenzame plek in de middenmoot.

Jorian Hak laat licht schijnen over Heren 1 tegen Orion

Foto: Peter Verheijen

De Doetinchemmers beleefden afgelopen weekend een goede generale. Er werd gemakkelijk met 3-0 gewonnen van Simplex SSS. De mannen van Paul van der Ven kwamen maar in één set boven de 20, wat knap is tegen een SSS dat een zeer sterk seizoen doormaakt. Huiswerk voor Paul dus en de Doetinchemmers hebben de lijn naar boven te pakken. Hoogste tijd voor onze bezoekers want de laatste successen dateren alweer van 2019 waarin de landstitel en de supercup werden.

Overigens mocht Active Living Orion het afgelopen week opnieuw laten zien tegen SSS in de beker. Gezien de stand van de afgelopen competitiewedstrijd een formaliteit of komt de ploeg van Dirk Sparidans gehavend en uitgeput richting De Basis? Daar de wedstrijd eindigde in een vijfsetter die gewonnen werd door SSS, heeft Orion nu volledig de focus op de competitie. Dit is anders voor de ploeg van Martijn van Goeverden. Zij bekeren door na een 3-1 winst op VoCASA.

De wedstrijd van vanavond is er in ieder geval eentje die we nog vaker gaan zien in de kampioenspoule en dus een mooie manier voor de ploeg van Van Goeverden om de krachten eens te testen voor het drukke programma dat voor hen ligt. En dat de krachten getest gaan worden, lijkt een zekerheid. Namen als Jannes ‘The Flying Dutchman’ van der Ham, Stijn Held, Adam White en Jasper Diefenbach zijn opponenten waar serieus uit een ander vaatje getapt gaat moeten worden.

Het plekje in de kampioenspoule en de vertrekpremie is bekend… vrijuit ballen dus, zou je kunnen zeggen voor onze blauw-witten. Wedstrijden tegen Orion staan over het algemeen garant voor spektakel dus het is goed dat u er morgenavond bij bent. Sowieso wordt het de komende tijd genieten geblazen in De Basis met louter topwedstrijden op het program. Zorgt u voor de ambiance?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club