24|03

Jorian Hak over het treffen met Dynamo zaterdag

Het voordeel van spelen in de kampioenspoule is dat er wekelijks topwedstrijden worden gespeeld. Wat een genot voor de Sliedrechter in het publiek. Waar het publiek vorige week nog werd getrakteerd op een ware eredivisiekraker tegen Orion, staat zaterdag een heuse topper tegen Dynamo op het program. Als de wedstrijd van vorig weekend een voorbode is voor wat u morgen te zien krijgt in sporthal De Basis, dan zit u geramd.

Jorian Hak over het treffen met Dynamo zaterdag

Wanneer u vorig weekend op de tribune zat, was u de getuige van een waar volleybalgevecht. Hard tegen hard, waar Orion helaas met het leeuwendeel van de punten in de bus naar Doetinchem stapte. Ook Dynamo heeft een vijfsetter in de benen, spelende tegen Lycurgus, welke wel werd gewonnen. Beide een vijfsetter in de benen: wie is het beste hiervan hersteld?

De wedstrijden tegen het einde van het seizoen zijn voor de oplettende kijker extra boeiend. Waar Sliedrecht stiekem al kijkt naar volgend seizoen, zit Dynamo nog vol in de titelrace en kan het geen misstap permitteren tegen het lastig te bespelen Sliedrecht. Coach Strikwerda zal extra letten op Rick van der Sluis die een ijzersterke pot speelde tegen Orion. Zeven van zijn services leverden een punt op. Hoe stop je hem af? Ook zal er een analyse worden gedraaid op Youri Ebbelaar en Marius den Hartog. Beide heren namen twaalf punten voor hun rekening en speelden een sterke wedstrijd.

Coach Martijn van Goeverden zal de beelden van Dynamo tegen Lycurgus tot in den treure hebben geanalyseerd en hierin zal ongetwijfeld opgevallen zijn dat Martijn Brilhuis ongelofelijk in vorm is. 26 (!!) punten nam hij voor zijn rekening afgelopen wedstrijd tegen de Groningers. Ramon Martinez Gion was de tweede man in vorm en hiermee lijken de Apeldoorners op een goede basis te kunnen bouwen.

De mannen van de Veluwe en uit de stad van Paleis het Loo komen vandaag als de koningen van de Eredivisie naar Sliedrecht. Lukt het ons Heren 1 om hen te onttronen? We gaan het zien! Wedstrijden tegen Dynamo Apeldoorn staan over het algemeen garant voor spektakel. Veel kijkplezier en laat u, net als tegen Orion vorige week (complimenten van de speaker), weer goed horen! Het was ondanks het verlies een ouderwets fantastische sfeer. Laten we dit morgen weer neerzetten!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club