27|01

Joris van Wijngaarden over D1-Dynamo: ‘mijn competitie is het nog niet’

Joepie... we mogen weer live onze dames aanmoedigen. Dat wordt weer genieten, toch?

Het is of was knap lastig om de competitie te volgen zolang Covid19 nog niet verslagen is. Iedere week is het weer afwachten wie er uiteindelijk een potje gaat spelen. Had ik net de voorbeschouwing klaar voor de topper tegen Zwolle, komt het bericht dat er teveel besmetting is en... hup afgelast.

Joris van Wijngaarden over D1-Dynamo: ‘mijn competitie is het nog niet’

Foto: Hans van Wijngaarden

Door al die afgelastingen en zo nu en dan een wedstrijd die doorgaat wordt de ranglijst onoverzichtelijk en dat is voor een lopende competitie altijd vervelend. In sport gaat het immers om de stand op de ranglijst en hoe doen onze concurrenten het.

De ranglijst in huidige opzet betekent wel wat hoofdrekenen. Je denkt dan ook wel eens: waarom doen we niet een ranglijst op basis van verliespunten want dat vertekent minder? Als we dat nu doen:
1. Team22: -2
2. Sliedrecht Sport: -6
3. Regio Zwolle: -9
4. Apollo 8: -10
13. Dynamo: -23

Maar nu niet meer klagen. Het gaat allemaal goed komen nu het publiek weer op de banken mag gaan zitten en stiekem opspringt, want daar komen we voor. We willen juichen en aanmoedigen!

Emotie, meeleven, op de tribune zittend en nooit fouten maken, oeh en ah… Dat maakt het volleybal, maar ook andere sporten, zo leuk om te volgen. Dat maakt het de moeite waard om de jas aan te trekken en naar De Basis te gaan. Bij Sliedrecht krijg je dan nog een cadeautje, want je bent niet alleen. Je moet op tijd zijn om een plekkie te zoeken op de volle tribunes. Het inslaan is al een genot en even het programmaboekje doornemen maakt dat nog leuker. Helaas we moesten het allemaal missen.

Verder is sport ook zo leuk omdat je tegen clubs speelt. Verenigingen die er hard aan werken om de volleybalsport op de kaart te zetten en om beter te zijn dan de tegenstander. Er staan vrijwilligers achter de schermen die zorgen dat alles mogelijk wordt, bestuurders die de lijnen hebben uitgezet en gezorgd dat de club geen schulden heeft. Corona maakt het lastig maar Sliedrecht Sport staat nog steeds als een huis en zal met vernieuwde energie de volleybalsport weer op de kaart zetten.

Terug naar mijn ranglijst en dan word ik verdrietig. Wie staat bovenaan? De bond die een stelletje talentvolle meiden fulltime laat trainen en goed presteert. Voor de gelukkigen geweldig leuk, maar ik vraag me af of dit zo wel een leuke competitie is? Ze kunnen dan wel geen kampioen worden, maar laat ik het maar eerlijk zeggen: deze competitie is vooralsnog niet de mijne!

Welkom heten we de ploeg uit Apeldoorn: Draisma Dynamo. Een hele mooie club die al jaren hofleverancier is van talentvolle volleyballers. De volleybalschool is hier misschien wel uitgevonden. Onze meiden moeten alert zijn en uitgaan van eigen kracht. De tribune gaat ervoor zorgen dat Sliedrecht Sport weer een zevende speelster heeft. Wij klappen de handen, Dynamo klapperende knieën. Veel plezier.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club%d bloggers liken dit: