25|01

Kaartverkoop Europacup tegen Chieri geopend

Dames 1 van Sliedrecht Sport neemt het in de kwartfinales van de Europese Challenge Cup op tegen Chieri ‘76 uit Italië. Het is voor de tweede keer in de bijna 70-jarige geschiedenis van de volleybalvereniging dat de kwartfinale van een Europees toernooi wordt behaald. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd op 1 februari is geopend via SliedrechtSport.nl.

Kaartverkoop Europacup tegen Chieri geopend

Sliedrecht Sport bereikte die kwartfinale door puik spel tegen Holte IF uit Denemarken. Met name uit – in een voorstad van Kopenhagen – werd op indrukwekkende wijze gezegevierd: 0-3. Thuis werd dat op 18 januari nog een dunnetjes overgedaan: 3-1.

Daarmee staat de blauw-witte formatie in de kwarfinales van de Challenge Cup. Eerst is de thuiswedstrijd op woensdag 1 februari om 19:30 uur in De Basis. Op woensdag 8 februari vanaf 20:00 uur is de alles beslissende return in het PalaRuffini in Turijn. Kaarten voor de thuiswedstrijd kunnen nu reeds gekocht worden via de website van Sliedrecht Sport. Tot en met 8 jaar is de entree gratis. Vanaf 9 tot en met 25 jaar bedraagt de toegang 5 euro en fans die ouder zijn dan 25 betalen 10 euro.

Getipt als winnaar
Chieri ’76 is een tegenstander van formaat. Het team staat vijfde in de Italiaanse Serie A1 en speelt met een aantal internationals uit diverse landen binnen de gelederen. De ploeg wordt door velen getipt als winnaar van de Challenge Cup. Aan de vrouwen van Sliedrecht Sport om dat te verijdelen.

De winnaar van de kwartfinale tussen Sliedrecht en Chieri neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen het Duitse Suhl Thüringen en het Tsjechische Prostejov.

Het Russische Zarechie Odintsovo
Het is de tweede keer dat Sliedrecht Sport Dames 1 in een kwartfinale van een Europees toernooi staat. Eerder gebeurde dat in seizoen 2013-2014. Na winst op achtereenvolgens Prestige Apollon Limassol, AEK Athene en Haifa Volleyball, moest Sliedrecht toen het hoofd buigen in de kwartfinale van de Challenge Cup tegen het Russische Zarechie Odintsovo.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club