23|12

Kirsten Knip terug bij Sliedrecht Sport

Kirsten Knip maakt wederom haar opwachting in Dames 1 van Sliedrecht Sport. De libero van het Nederlandse team vervangt bij de landskampioen Emma Rekar die dit seizoen noodgedwongen moet toekijken vanwege een kruisbandblessure.

Kirsten Knip terug bij Sliedrecht Sport

Knip speelde eerder twee seizoenen in het blauw-wit, van 2012 tot en met 2014, en werd toen landskampioen en veroverde de Supercup. Daarna kwam ze uit voor het Franse Istres Province Volley en de Duitse clubs Rote Raben Vilsbiburg en Ladies in Black Aachen. Het afgelopen seizoen speelde ze in Roemenië bij CSM Volei Alba-Blaj. Ze heeft inmiddels 237 interlands achter haar naam staan en won zilver, zowel op de EK’s van 2015 als 2017, en brons op de World Grand Prix 2016.

Pauze
De afgelopen maanden nam de 28-jarige Apeldoornse een volleybalpauze, alhoewel ze bleef doortrainen met Oranje. Met Sliedrecht Sport stapt ze nu weer de competitie in. Op 9 januari staat de eerste wedstrijd in de Eredivisie op het programma; uit tegen het TalentTeam.

Reflexen
Trainer-coach Vera Koenen is zeer content dat Knip zich bij Sliedrecht Sport gemeld heeft. “Het mes snijdt aan twee kanten. Ze kan bij ons wedstrijdritme opdoen voor de komende zomer, maar het geeft ons ook een geweldige boost na het wegvallen van Emma. Kirsten is een zeer goede libero met fantastische reflexen. Daarnaast is het ook een leuke, vrolijke meid die goed in ons team zal passen. Als routinier neemt ze ontzettend veel ervaring mee, waar de andere speelsters van kunnen leren. Sowieso is het goed voor de hele Eredivisie dat er weer een international meedoet.”

Passie
Kirsten Knip: “Ik heb afgelopen half jaar de tijd genomen om privé behoorlijk pittige dingen te verwerken. Daarnaast ben ik door blijven trainen op Papendal, omdat mijn passie voor het volleybal nooit is verdwenen. Nu wil ik heel graag weer speelminuten gaan maken, ook met het oog op de zomer met het Nederlands team. Ik ben blij dat Sliedrecht mijn verzoek heeft ingewilligd om bij hen het wedstrijdritme weer op te pakken!”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club%d bloggers liken dit: