11|07

Kirsten Wessels completeert Dames 1

Met Kirsten Wessels is het hoogste damesteam van Sliedrecht Sport compleet. De bijna 22-jarige speelster komt over van Eurosped en wordt in die zin herenigd met oud-teamgenoot en eveneens blauw-witte nieuweling: Rochelle Wopereis.

Kirsten Wessels completeert Dames 1

Foto: Ewald Reinders

“Ik ben heel blij dat Kirsten voor Sliedrecht heeft gekozen”, aldus trainer-coach Vera Koenen. “Ze komt als diagonaalspeelster in ons team, maar kan ook uitstekend uit de voeten als passer-loper. Het is een jonge speelster met toch al meerdere jaren ervaring in de Eredivisie. En eentje die op de longlist voor Oranje staat. Aanvallend behoort ze namelijk tot de besten van de Eredivisie. Een aanvalster met veel power, die mooie hoeken kan maken. Door haar komst hebben we wederom op alle posities een erg sterk team.”

Fysiotherapie
De 1,86 metende aanvalster begon ooit met volleyballen bij LSV in het Groningse Loppersum. Via het RTC Groningen en twee jaar TalentTeam Papendal volgde een jaar Alterno in Apeldoorn. Daarna kwam de studente fysiotherapie aan het Saxion in Enschede twee seizoenen uit voor Team Eurosped in Vroomshoop.”

Kirsten: “In Sliedrecht staat een erg goed team waarbinnen ik mezelf als speelster verder kan ontwikkelen. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en deze nieuwe uitdaging.”

Elftal
Met Kirsten erbij is Dames 1 2020-2021 van Sliedrecht Sport compleet. Andere aanwinsten dit jaar zijn Maureen van der Woude, Rochelle Wopereis en Julia Joosten. Zij vullen de kern van het vorige seizoen, bestaande uit Fleur Savelkoel, Christie Wolt, Ana Rekar, Emma Rekar, Carlijn Ghijssen-Jans, Denise de Kant en Jolijn de Haan aan. Daarmee komt het aantal speelsters op elf. De laatste plek is gereserveerd voor speelsters uit Dames 2. Met name midden Pascalle Cnossen zal vanuit een opleidingstraject veelvuldig aansluiten bij Dames 1.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club