12|10

Landskampioen vindt eerste Waterloo in Sliedrecht

De ontmaagding van seizoen 2019-2020 is uitermate succesvol verlopen. Landskampioen en Supercup-winnaar Orion werd met 3-1 naar huis gestuurd.

Landskampioen vindt eerste Waterloo in Sliedrecht

Foto’s: Pim Waslander

En het had ook 3-0 kunnen zijn… Met 22-18 leek de eerste set van de competitie in blauw-wit voordeel beslecht te worden, maar zodra dat besef doorbrak in onze gelederen, ging het mis: 23-25.

De zenuwen waren daarna onder bedwang. Prachtig spel van ons H1 met Gerard, Ruben, Rick, Mike, Bart, Wessel en Yorick, volgde in sets 2, 3 en 4: 25-19, 25-23 en 25-18.

En als je denkt, waarom die regenboogbanden? Coming out day…

Dit seizoen smaakt nu al naar meer…. woensdag verder, thuis tegen VoCASA.

Volleybalkrant

Sliedrecht verslaat landskampioen
Dat Sliedrecht Sport wederom een team is om dit seizoen rekening mee te houden was bekend. Toch is de 3-1 overwinning (23-25, 25-19, 25-23, 25-18) op Active Living Orion wel een verrassing. Voorafgaand aan het duel liet trainer-coach Paul van der Ven nog weten voor “bonuspunten” te gaan, maar zaterdagavond was zijn ploeg gewoon beter dan Orion. Met name aanvallend en serverend was Sliedrecht de bovenliggende partij.

Voor Wessel Anker was het een bijzondere wedstrijd. Hij werd vorig jaar kampioen met de ploeg uit Doetinchem, maar verkaste deze zomer naar Sliedrecht. Met zeven blokpunten had hij een behoorlijk aandeel in de winst. “We begonnen goed aan de wedstrijd en bouwden een mooie voorsprong op in de eerste set. Helaas geven we die aan het einde weg. Mede door een goede opslagserie van Jelle Hilarius. Toch bleven we elkaar aansporen met dezelfde passie en energie te blijven spelen. Dit hebben we ook gedaan. We hadden afgesproken veel servicedruk neer te leggen en dat is aardig gelukt. We konden hun midden daardoor lam leggen en een stabiel blok neer zetten aan de buiten kanten. Vandaag waren we duidelijk de betere partij en hebben we laten zien dat we een team zijn om rekening mee te houden.”

Lees hier het hele artikel op volleybalkrant.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club