03|05

‘Last dance?’… voorbeschouwing Roy Kroon op finale Landskampioenschap

In alle opzichten wordt de finaleserie van de play-offs in de Eredivisie dames een serie van afscheid nemen. Van de technische staf, van een groot aantal speelsters, van Carlijn in het bijzonder en mogelijk ook het einde van een tijdperk? Zonder al te veel vooruit te kijken naar een volgend seizoen, zal vrijwel iedereen die betrokken is bij DIT Dames 1 hun ‘Last dance’ schitterend willen afsluiten.

‘Last dance?’… voorbeschouwing Roy Kroon op finale Landskampioenschap

Foto: Pim Waslander

Na een toch wel knotsgek seizoen, zijn Apollo 8 en Sliedrecht Sport de laatste twee teams die over zijn gebleven in de strijd om de landstitel. Als je naar het reguliere seizoen kijkt (Team 22 buiten beschouwing) dan zijn het wel de twee teams die het meest constant hebben gepresteerd. Op Sliedrecht Sport werd al wel een beetje gerekend door de buitenwereld, maar van Apollo 8 is het toch weer knap.

Het belooft een prachtige finaleserie te worden, waarbij gelijk aangetekend kan worden dat Apollo 8 het laatste team is dat van ‘ons’ Dames 1 heeft gewonnen. Een gelopen koers lijkt het dus allerminst en de meiden van de afzwaaiende Vera Koenen zullen dus wel degelijk op de toppen van hun kunnen moeten presteren.

Wellicht is het vanavond wel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Want de finale wordt in een best-of-three serie gespeeld. Zaterdag is de return in Borne. Mocht het gelijk staan, dan volgt op 14 mei de apotheose in onze eigen De Basis.

Het kan dus de laatste zijn. De laatste voor een groot aantal sterkhouders van dit Dames 1. Naast de technische staf, nemen er ook een flink aantal meiden afscheid. Zonder Christie, Rochelle, Jolijn, Denise en Kirsten tekort te doen, gaat er toch bijzonder veel aandacht uit naar het afscheid van Carlijn. Carlijn begon in hetzelfde jaar in Dames 1, als dat ik bij Heren 1 begon (zo oud is ze dus al!) en nog altijd is ze van onschatbare waarde. Al eerder werd gememoreerd dat zij qua prijzen Sliedrechts meest succesvolle volleybalster ooit is, maar ik zou haar ongekende kwaliteiten nog wat groter willen maken. Misschien voor de kijkersvraag: Zijn er volleybalsters die met vier verschillende clubs landskampioen in Nederland is geworden? Ik ken ze niet, maar wij zijn getuigen van het afscheid van wellicht wel de allerbeste Eredivisie-speelster ooit.

Ik gun Carlijn haar ‘Last Dance’. Ik gun haar de allerlaatste. HAAR allerlaatste. En bovenal gun ik haar het allerbeste in alles wat ze hierna gaat doen. We gaan haar missen! En ik weet zeker dat ze Sliedrecht Sport ook gaat missen!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club