27|03

Lastige pot, maar victorie als beloning

Op bezoek bij Eurosped gingen de Twentsen vol voor hun kansen om de finale om het landskampioenschap te behalen. Het werd een aardig gevecht. Niet hoogstaand, maar wel spannend... met het westen als overwinnaar!

Foto’s en verslag: Mark van Rijsbergen

De eerste set was even inkomen. We konden geen servicedruk zetten,  waardoor Eurosped vrij spel had voor de aanval. Het blok van de thuisploeg hing in het begin ook erg goed. Halverwege de set kwamen we meer in ons spel en werd de inhaalrace ingezet. Helaas net te laat: 25-21.

Ook set 2 was niet erg overtuigend van onze kant, maar er werd wel ontzettend hard gevochten. En dat is ook een kwaliteit! Eurosped leek op weg naar een 2-0 voorsprong, maar vergat het af te maken. Vanaf 23-18 kreeg de thuisploeg geen punt meer en met 23-25 werd de stand weer in evenwicht getrokken. Doorpakken naar ons normale niveau en er over, zou je zeggen…

Helaas… set 3 was enigszins te vergelijken met de eerste doorgang. Eurosped speelde erg goed. Wij haalden ons niveau niet helemaal en de servicedruk lag te laag. Wederom goed terug gekomen in de tweede helft but ‘too little, too late’, zoals dat mooi heet: 25-20.

Set 4 ging beter, ondanks ‘a rough start’ (als we toch in het Engelands bezig zijn). Keurig herpakt en doorgezet. Lekker: 19-25!

In de vijfde set was het Sliedrecht dat de klok sloeg. Zonder echte servicedruk, maar wel met aanvallend puik spel: 10-15 en wederom twee puntjes in de tas.

We juichen zeker niet te vroeg, maar ‘op naar de finale om het landskampioenschap’ wordt toch steeds reëler. Zaterdag tegen Regio Zwolle hebben we nog twee puntjes nodig en dan zijn we definitief toegelaten tot de eindstrijd…