06|06

Laura de Zwart terug bij Dames 1

Middenaanvalster Laura de Zwart is weer terug bij de Dames 1-selectie. Eind 2022 sloot zij voor het eerst aan bij het team, maar vanwege een terugslag in het herstel van haar ziekte was haar bijdrage toen helaas van korte duur. Nu is ze vanaf de voorbereidingen op komend seizoen van de partij.

Laura de Zwart terug bij Dames 1

Foto’s: Peter Verheijen

De in 1999 geboren Laura groeide op in Groot-Ammers en speelde jarenlang bij lokale volleybaltrots WIK. Na twee seizoenen Talentteam en een seizoen Eurosped Twente, stapte ze in seizoen 2019-2020 over naar de Duitse competitie. Daar kwam ze uit voor Dresdner SC 1898 en VfB Suhl Lotto Thüringen (twee seizoenen). Een transfer naar Rote Raben Vilsbiburg leidde in 2022-2023 niet tot speelminuten vanwege de constatering van kanker. Ook een voorzichtig begin bij Sliedrecht moest de voormalig Oranje-speelster in datzelfde seizoen noodgedwongen afbreken vanwege terugslag in het herstel. Maar nu is ze weer terug!

Mooie wedstrijden
“Na een hele zware periode ben ik blij mijn volgende stappen weer te kunnen zetten bij Sliedrecht”, licht Laura toe. “Ik kijk er naar uit om samen met dit team te groeien en het beste eruit te halen dit seizoen. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe ons team gaat samenkomen en hoe wij gaan presteren tegen de topteams in de Eredivisie. Ik hoop dat wij wat mooie wedstrijden neer kunnen zetten voor het publiek in De Basis.”

Trainer-coach Elroy Bezemer: “Dat Laura ervoor heeft gekozen om bij ons te komen spelen is een mooie opsteker voor ons team. Ze heeft al zoveel ervaring in de Eredivisie en ook in het buitenland, dat ze ons zeker beter gaat maken. Met haar lengte en haar inzicht in het spelletje zal onze blokkering en stuk sterker worden.”

Elftal
Met Laura erbij staat de teller van ‘D1’ op elf speelsters. Op de diagonaal spelen Nikki van der Veen en Anneke Ykema. Libero is Janne Koops. Op het midden staan Lana Lijkendijk, Daphne Hulst en Laura de Zwart. Michelle Koolen, Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde en Jolijn de Haan zijn de passer-lopers en Lotte Groninger is de spelverdeelster.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club