17|12

Laura de Zwart versterkt Dames 1

Laura de Zwart treedt per direct toe tot de selectie van Dames 1 van Sliedrecht Sport. De international maakt haar rentree in het volleybal na hersteld te zijn van kanker. Zij komt binnen het team als aanvulling op het midden, vanwege de langdurige blessure van Pascalle Cnossen.

Laura de Zwart versterkt Dames 1

Foto: Sebastian Schmidt

De in 1999 in geboren Laura groeide op in Groot-Ammers en speelde jarenlang bij de lokale volleybaltrots WIK. Na twee seizoenen Talentteam en een seizoen Eurosped Twente, stapte ze in seizoen 2019-2020 over naar de Duitse competitie. Daar kwam ze uit voor Dresdner SC 1898 en VfB Suhl Lotto Thüringen (twee seizoenen). Aan het begin van het huidige seizoen maakte ze een transfer naar Rote Raben Vilsbiburg. Ze kwam echter niet in actie met dit team in de Bundesliga, vanwege haar ziekte.

“Ik ben bij Sliedrecht Sport met open armen ontvangen en ik ben blij dat ik na een lastige periode weer op het veld mag staan”, licht Laura toe. “Ik hoop iets bij te kunnen dragen aan dit team en deze club.”

“Laura traint al enige weken met ons mee en laat zien dat ze een hoog niveau mee brengt, net als behoorlijk veel ervaring ondanks haar jonge leeftijd”, voegt trainer-coach Elroy toe.

De 1,98 meter lange midden speelde in het verleden voor Jong Oranje en maakte ook deel uit van de longlist voor Oranje voor het WK 2022.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club