09|11

Loting Nationale Beker bekend

Vandaag is de loting gedaan voor de 1/8e finales en verder van het Nationale Bekertoernooi. Sliedrecht Sport heeft maar liefst vier troeven in handen...

Loting Nationale Beker bekend

Foto: Pim Waslander

De achtste finales bestaan dit jaar uit driekampen welke worden gespeeld op zaterdag 4 december. Alleen de winnaars van deze driekampen plaatsen zich voor de kwartfinales. De kwartfinale en de halve finale bestaan beide uit één wedstrijd. Mochten twee teams uit verschillende divisies elkaar treffen in de kwartfinale of de halve finale, dan speelt het laagst spelende team thuis. Als twee teams uit dezelfde divisie tegen elkaar spelen, dan bepaalt de loting van vandaag welk team thuis speelt.

De finales van het nationale bekertoernooi worden gespeeld op Tweede Paasdag op een nader te bepalen locatie.

Vanzelfsprekend is Dames 1 extra gebrand om deze prijs terug te winnen, na de zo onterecht verloren strijd vorig seizoen, als gevolg van Corona. In de achtste finales wordt gestreden tegen Voltena (promovendus in de Eredivisie) en Topdivisionist Donitas. Daarna zou zo maar eens een potje tegen de Bekerwinnaar van afgelopen seizoen, Apollo 8, kunnen bepalen wie er doorgaat naar de halve finales.

Dames 2 begint aan de andere kant van het schema, dus een eventuele ontmoeting kan alleen in de finale plaatsvinden… dat zou wel grappig zijn natuurlijk. Vooralsnog moeten de vrouwen van coach Elroy in de achtste finale eerst maar eens zien te winnen van Eredivisionisten VC Sneek en Peelpush. Dat zou bij winst op 4 december wel écht een heerlijk avondje worden.

‘Pikant’ bij het damestoernooi is dat VCN en Apollo 8, de finalisten van 2021, bij elkaar ingedeeld zijn in poule G. Het derde team uit deze sterke poule is ook een eredivisionist: Regio Zwolle.

Bij de mannen staat een eventueel onderling treffen tussen Heren 1 en Heren 2 al in de kwartfinales op het programma. Voor ons mannelijk vlaggenschip betekent dat winnen van Orion Heren 2 (Topdivisie) en VV Voorsterslag (1e Divisie). De mannen uit Heren 2 mogen in de achtste finale aan de slag tegen Sudosa-Desto (Topdivisie) en VoCASA (Eredivisie). Dat laatste team kreeg afgelopen zaterdag nog een pak slaag van ons Heren 1 (0-3).

Programma bekertoernooi


Terug naar nieuws overzicht


Business Club