05|03

Louter verlies dit weekend

Helaas kon er in het Sliedrechtse kamp niet gejuicht worden voor een overwinning in de Top- of Eredivisies. Heren 1 ging er fors vanaf in Apeldoorn (19, 20 en 19). Heren 2 moest, als nummer 2 op de ranglijst, in de topper tegen koploper Tilburg ook daar de overwinning laten, al was het dan in een tiebreak. Hetzelfde gold voor Dames 1. Zij verloren thuis tegen VC Zwolle met 2-3.

Verslag: Vizier op Volleybal / foto’s: Hans van Wijngaarden

In Sliedrecht ging Sliedrecht Sport ‘voor driemaal is scheepsrecht.’ Het was de derde ontmoeting tussen de landskampioen en VC Zwolle, de vorige twee in het reguliere seizoen waren door Sliedrecht verloren. Gisteravond stond er gezien de stand in de kampioenspoule meer op het spel dan alleen maar dat smetje wegwerken.

Sliedrecht Sport slaagde niet in de missie. Tot de 2-2 setstand lagen ze op koers om de revanche waar te maken, eigenlijk tot pakweg 11-12 in de vijfde set. Daarna ging het mis voor de thuisploeg.

Zwolle kreeg in de eerste set na 19-21 twee punten cadeau, Sliedrecht kwam terug naar 22-23, na de time out op die stand scoorde Tess de Vries de 22-24 en blokkeerde Emily Silderhuis Zwolle naar de setwinst. In de tweede set waren de rollen in de finale omgekeerd. De voor de serve erin gekomen Evie van Kerkvoorde serveerde na 20-19 een ace, Zwolle kwam twee keer uit achterstand terug (21-21, 22-22), na de 23-22 beslisten een Zwolse aanvallende fout en twee foutserves de set met 25-23.

In de derde set ontbrak het in de finale ook niet aan spanning. Zwolle kwam van 23-21 achter op een 23-24 voorsprong, kreeg bij 24-25 nogmaals de kans op setwinst, maar zag dit mis gaan toen Sliedrecht na de side out via een Zwolse foutserve met een blokpunt en via de blokkering de laatste twee punten scoorde. Zwolle kon in de vierde set de tiebreak afdwingen. De 21-19 werd 21-21 en 21-23, waarop Sliedrecht de time out inging, Iris Vos scoorde daarna (23-23), maar de foutserve en het volgende Zwolse punt zorgden voor 23-25 en 2-2.

In de tiebreak wisselde Zwolle met een puntje voor van speelhelft bij 7-8, hield dat vast tot aan 11-12 scoorde vervolgens de laatste drie punten voor de 11-15 en 2-3 winst. En daarmee bleef Zwolle ook in de derde wedstrijd ongeslagen en Sliedrecht Sport na twee wedstrijden zonder winst.

Sliedrecht Sport had de betere eigen score (80 om 78) maar ook de hogere foutenlast (35 om 28). Jolijn de Haan werd volgens de Nevobo statistieken met 22 punten topscorer, Iris Vos kwam tot 19 treffers en Dagmar Mourits tot 16.  Susan Schut kreeg bij Zwolle de meeste punten achter haar naam (18), Nynke Hofstede scoorde 14 keer, waarvan 4 aces en 5 blokpunten. Tess de Vries kwam tot 13 treffers.

Hier vind je het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.