24|05

MA1 en JC1 naar NGJK

Morgen staan de jaarlijkse Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen op de rol. Elke regio vaardigt hier per leeftijdscategorie zijn winnaar van de Topklasse - de hoogste jeugdcompetitie bij volleybal - af. Sliedrecht Sport doet mee met twee teams.

MA1 en JC1 naar NGJK

Teams die zich voor het NGJK kwalificeren, hebben daar al een aardige prestatie voor moeten leveren. In de eerste spelhelft van het seizoen zijn ze kampioen geworden van de Hoofdklasse, zodat ze in de tweede seizoenshelft in de Topklasse mogen spelen. En ook daar zijn ze kampioen geworden. 

Bij Sliedrecht Sport geldt dit droomscenario voor Meiden A1 en voor ons ‘hybride’ Jongens C1 team. Zij gaan het zaterdag dus opnemen tegen hun drie concurrenten uit de regio’s Noord, West en Oost om uit te maken wie zich kampioen van Nederland mag noemen bij de teams.

Het verschil met het NOJK is, dat daar niet met teams, maar selecties wordt gespeeld, waarbij vaak spelers uit meerdere teams meespelen.

Meiden A1 mag aan de bak tegen Limes (09:45 uur), VC Sneek (12:00) en Wevo 70 (14:00). Bij JC1 luidt het programma: Inter Rijswijk (09:45), Twente ’05 (13:00) en Set-Up ’65 (15:00).

Na de poulewedstrijd volgen de kleine finales en uiteindelijk dé finales. Alle wedstrijden worden gespeeld in topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Alvast veel succes gewenst, blauw-witten!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club