09|03

Maatjes te groot

Gisteren stond er in beide Kampioenspoules een doordeweekse ronde op het programma. In Assen was Dames 1 een maatje te groot voor Sudosa-Desto. In onze eigen De Basis gold dat het helaas ook voor Lycurgus, dat ons Heren 1 de baas was.

Foto’s: Roel Ubels. Verslagen: Vizier op Volleybal

Heren 1
Omdat Lycurgus als nummer drie vier punten op de nummer twee achterstond konden zij de stap omhoog niet maken. In Sliedrecht konden ze wel met een driepunter de eerste schrede naar een hogere positie zetten, maar dan moest er wel gewonnen worden van de thuisploeg, die na twee nederlagen ook gebrand was op een zege. Maar Sliedrecht Sport leed thuis een 0-3 nederlaag, waarbij de sets met twee keer 20-25 en 18-25 eindigden.

Lycurgus sloeg zich in de eerste set van 16-14 achter naar 16-21 voor en won via side outs scores. In de tweede set kwam Sliedrecht na een 14-18 achterstand niet meer terug in een betere positie en via 16-21 verloren ze de set met vijf punten verschil. In de derde doorgang nam Lycurgus al vlot een ruime voorsprong (4-8), bouwde die uit naar 10-16 en speelde de set daarna professioneel uit naar een 18-25 zege.

Ryan Coenen en Kyle Mccauley van Lycurgus werden met 11 treffers de topscorers van de partij. Youri Ebbelaar van Sliedrecht maakte er 10. Lycurgus behaalde het voordeel in de eigen score uit 1 om 6 aces en 4 om 7 blokpunten.

Hier lees je het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

En hier zie je de uitgebreide fotoreportage die Roel Ubels van deze wedstrijd maakte.

Dames 1
Voor Sudosa-Desto, dat knap als eredivisiedebutant de Kampioenspoule haalde, stond het duel tegen Sliedrecht Sport op het programma. Beide teams waren nog zonder zege in dit verlengstuk van het reguliere seizoen. Sliedrecht Sport had als landskampioen drie punten nodig om uitzicht op de play-offs te behouden. En slaagde erin om die gisteravond via een 0-3 zege in Assen mee naar Sliedrecht te nemen. Via de setstanden 21-25, 19-25 en 24-26. In de derde set glipte Sudosa-Desto een verlenging van de wedstrijd door de vingers.

n de eerste set had de thuisploeg bij 21-21 een ruime achterstand van vijf punten (10-15) weggewerkt, maar werd in de setfinale door Sliedrecht met een serie van vier punten naar een nederlaag gespeeld. In de tweede set was Sudosa-Desto steeds in de achtervolging na een gelijk opgaand begin. Na 13-13 nam Sliedrecht afstand, (14-18), kwam Sudosa via een score van o.a. Cindy Zandsta terug naar 17-18, maar moest toen toch afhaken en verloor na 17-20 en 16-24 met 19-25.

In de derde set werd een voorsprong van vier punten bij 18-14 een puntje toen Sliedrecht Sport de stand op 20-19 wist te brengen. Sudosa knokte zich vervolgens weer naar een mogelijk beslissend verschil (23-20), maar kon het in de finale niet afmaken. Via 23-24 won Sliedrecht de set met 24-26.

Paula Boonstra werd met 15 punten topscorer van de partij. Bij Sliedrecht kwamen Iris Vos (12), Evie van Kerkvoorde (11) en Jolijn de Haan (10) en Dagmar Mourits (10) in de dubbele cijfers. Ook Eline Mosselaar van Sudosa kreeg 10 punten achter haar naam. Sliedrecht maakte het verschil serverend en aanvallend (38 om 49), Sudosa scoorde meer blokpunten (6 om 5).