08|11

Mannen beuken ZVH omver

In een enerverende wedstrijd hebben onze blauw-witte mannen thuis wederom een clean sheet weten te produceren. ZVH uit Zevenhuizen was het slachtoffer: 3-0.

Mannen beuken ZVH omver

Foto’s: Rick den Besten. Tekst: Vizier op Volleybal

In de midweekse wedstrijd konden de heren van Scherp in Packaging ZVH in Sliedrecht niet winnen van Sliedrecht Sport. Ondanks het harde werken van de Zevenhuizense heren nam Sliedrecht Sport deze wedstrijd in hun bezit via de setstanden 25-21, 26-24 en 25-18 met 3-0.

In de eerste set kregen de Zevenhuizense heren een sterk gemotiveerde tegenstander tegen over zich. Sliedrecht Sport kon met hun aanvallen de verdediging van ZVH danig onder druk zetten. Zevenhuizen wist goed partij te geven en had in Yvo Lunsing en Roel Oude Nijhuis aanvallers die regelmatig konden scoren. Na de eerste time-out die coach Kristian van der Wel nam bij 13-8 wist Koen Herrebout direct te scoren en de service terughalen. Zevenhuizen wist door hard werken de stand bij 20-20 op gelijke hoogte brengen. Maar Sliedrecht door een sterke blokkering punten te scoren en won deze set met 25-21.

Met dezelfde opstelling startte ZVH de tweede set, het scoreverloop verliep gelijk als in de eerste set en Sliedrecht nam een voorsprong. Bij 10-6 nam Zevenhuizen de eerste time-out en konden de Zevenhuizense heren meer in hun spel komen. Libero Richard Rademakers wist veelvuldig de ballen van de grond te houden en kon Tom Sonneville zijn aanvallers goed in stelling brengen. Vooral de middenaanvallers Benjamin Parkinson en Roel Oude Nijhuis scoorden met hun aanval en blokkering.

Bij 17-17 wist Zevenhuizen met Yvo Lunsing aan de opslag een voorsprong op te bouwen door de aanvallen van Koen Herrebout en bij 17-19 nam Sliedrecht gelijk een time-out. Dit had niet gelijk effect, maar Sliedrecht Sport kwam langzaam dichterbij en bij 21-21 was dat gebeurd. In deze fase wisten de gastheren met hun blokkering goed te scoren en zo de voorsprong te maken. In deze eindfase maakte Zevenhuizen net wat onnodige fouten en kon Sliedrecht daar goed gebruik van maken en deze set winnen met 26-24.

ZVH begon de derde set weer met dezelfde opstelling, maar kreeg gelijk een sterk spelend Sliedrecht tegenover zich, die snel op een 4-0 voorsprong kwam. De time-out van Kristian van der Wel had effect en Sam van der Loo kon de opslag terughalen. Het scoreverloop bleef in het voordeel van Sliedrecht uitpakken. Coach Kristian van der Wel probeerde door veelvuldig te wisselen een andere dynamiek binnen het team te creëren.  Uiteindelijk wist Sliedrecht het hoofd koel te houden en deze set met 25-18 binnen te halen en Zevenhuizen met lege handen naar huis te sturen.

 

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club