31|03

Mannen breken uit nog geen potten

De spectaculaire thuiszege tegen Dynamo heeft helaas geen vervolg gekregen tegen Lycurgus. In Groningen werd het 3-0 voor de thuisploeg. Uit en thuis maakt een groot verschil. Gelukkig spelen we zaterdag weer thuis.

Verslag en foto van Lycurgus

In het Alfa-college Sportcentrum kende een hardwerkend Amysoft Lycurgus woensdagavond een valse start en stond in no-time met 6-1 achter. Na de time-out van coach Arjan Taaij herpakte de thuisploeg zich vrij snel en kwam via Joël Schneidmiller langszij op 11-11. Amysoft Lycurgus trok door naar 14-11 via onder andere twee punten van Marcell Pesti en kreeg controle in de set. In de basis speelden verder Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held. Aanvallend scoorde Amysoft Lycurgus in de eerste set boven de zestig procent en dat betaalde zich uit. Het werd nog 16-15, maar een ace van Schneidmiller betekende 18-15 en korte tijd later tekende Pesti op 24-19 de eerste setpoints aan. Schneidmiller, alleen al in de eerste set goed voor tien punten, maakte het af.

Ook in de tweede set moest Amysoft Lycurgus een achterstand wegwerken. Het werd 7-11 en 13-17 en zelfs 17-20. Toch lukte het om de set binnen te hengelen door scherp te zijn op de beslissende moment. Zo kwam Geoffrey van Gent serverend in het veld voor Pesti en noteerde een ace; 19-20. De slim spelende Huus produceerde 21-21. Vervolgens noteerde Schneidmiller een ace en was ook De Vries succesvol; 23-21. Sliedrecht kwam nog twee keer terug tot 23-22 en 24-23, maar het was Huus die het vervolgens goed deed en scoorde.

De laatste set was na 5-5 een gelopen race. Ondanks de stevig teruggelopen aanvalscijfers slaagde Amysoft Lycurgus erin om in die fase gehakt te maken van Sliedrecht Sport. Amysoft Lycurgus liep weg naar 21-9 via vooral scores van Schneidmiller en aanvalsfouten van de gasten. Ook Borst kwam nog een keer goed door. Vanaf 21-10 kon de ploeg van vertrekkend coach Paul van der Ven nog een paar puntjes terugkomen, maar het was uitstel van executie. Het was Huus die zijn prima optreden bekroonde met het laatste punt van de wedstrijd.

Orion blijft koploper met elf punten. Amysoft Lycurgus en Dynamo hebben dus vijf en Sliedrecht sluit de rij met drie.

Lees hier het hele verslag van Theo Sikkema op Lycurgus.nl.