02|04

Mannen door naar halve finale Beker

Terwijl Nederland paaseieren verstopte stond er vandaag een prachtig volleybalaffiche op het programma. Na een bijzonder fraai competitieafsluiter tegen Orion (3-2 winst) en een glorieus (formeel)afscheid van legende Gerard Baan is het seizoen nog niet afgelopen....

Mannen door naar halve finale Beker

Foto's: Pim Waslander

Het Sliedrechtse mannelijke vlaggenschip mocht in de kwartfinale van het Nationale Bekertoernooi aantreden tegen de rode stieren uit Houten. Sliedrecht Sport is de nummer laatst van de Kampioenspoule en Taurus de nummer één van de Degradatiepoule. Een formule voor een spannende strijd met bloed, zweet en tranen.

De Houtenaren zullen de voorbereiding oncomfortabel in zijn gegaan, aangezien ze de laatste ontmoeting kansloos met 3-0 verloren in De Basis. Ze kregen daarmee niet alleen een flinke veeg uit de pan, maar ze verloren ook een plek in de Kampioenspoule. Daarnaast wordt de ploeg geplaagd door zieke selectieleden. Reden genoeg voor Taurus om een beroep te doen op enkele oud-gedienden zoals Hans van Westrienen en assistent-trainer Niels Plinck. Het Utrechtse team heeft de meest effectieve pass en service van de degradatiepoule. De Baggeraars waren gewaarschuwd.

Taurus coach Erik Gras koos in de eerste set voor ervaring. Sliedrecht Sport was niet onder de indruk. Tot 12-12 ging het gelijk op maar daarna werd een onoverbrugbaar gat geslagen door servicedruk, een effectieve pass, een veel scorende Tom Koops én een prachtig punt van libero Mart de Groot: 19-25.

Het begin van de tweede set ging ook gelijk op, maar Taurus wist deze set wel bij te blijven. Bij een stand van 16-16 kreeg middenman Jochen Bloem het op zijn heupen; hij nam drie blocks voor zijn rekening waardoor Taurus een 20-17 voorsprong greep. De jeugdige Bloem die afgelopen seizoen liever bier dronk bij Utrechtse studentenvereniging USV Protos, lijkt zich uitstekend ontwikkeld te hebben. Sliedrecht Sport hield het hoofd koel en wist diagonaal Jelle van Jaarsveld effectief uit te schakelen. Punt na punt werd de voorsprong van de Houtenaren weggesnoept en de set uiteindelijk alsnog binnengesleept met 22-25.

Gras hield de derde set vertrouwen in zijn veteranen. Ook Paul van der Ven voerde geen wijzigingen door. Het resulteerde niet in een ander wedstrijdbeeld. Wederom een spannende openingsfase door een ontketende Van Jaarsveld. Maar in plaats van stevig door te zetten waren de Houtenaren meer bezig met het herhaaldelijk (foutief) appelleren op voetfouten van Baan. Taurus wist een marginale voorsprong te behouden, maar de big points waren voor Sliedrecht. Met een kill-block wist aanvoerder Bart Yark ook de laatste set binnen te slepen: 25-27.

Puntje bij paaltje: Taurus was goed, maar Sliedrecht was beter. De blauw-witte formatie kwalificeert zich voor de halve finale van Nationale bekertoernooi. Tegenstander is niet verassend Dynamo Apeldoorn. Maar na de recente overwinningen tegen Lycurgus (3-0) en Orion (3-2) kan die er ook nog wel bij!

Morgen (zaterdag 3 april) vanaf 16:00 uur. Beleef het live mee via SliedrechtSport.nl.

Verslag: Niels de Jager


Terug naar nieuws overzicht


Business Club