26|03

Mannen pakken Dynamo

In een heroïsch gevecht hebben de mannen van Sliedrecht die van Apeldoornm afgetroefd. In De Basis werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Foto's: Hans van Wijngaarden

Dat had overigens nog erger voor Dynamo kunnen uitpakken. In de eerste set leidde Sliedrecht met 17-12. Toch ging de set verloren. Daarna kwamen de blauw-witten echter ijzersterk terug.

Verslag van Vizier op Volleybal

Verrassende zege Sliedrecht Sport op SV Dynamo. De thuisploeg schoot in de eerste set uit de startblokken met een makkelijk scorende Bart Yark (6-4, 13-9, 17-12) maar gaandeweg kreeg Dynamo meer grip op de serve- en aanvalsdruk van Sliedrecht. Na de tweede time out van de ploeg uit Apeldoorn bij 17-12 werd de inhaalrace op gestart, die bij 18-18 in een gelijke stand resulteerde. Sliedrecht ging bij 20-22 de time out in, scoorde via Marius den Hartog de aansluitende treffers bij 21-22 en 22-23 maar miste het breakpoint op 23-24.

In set twee werd Dynamo bij 14-12 en 17-14 opnieuw in de achtervolging gedwongen. Bij 18-18 was er weer evenwicht. Deze keer pakte Sliedrecht bij de big points het verschil Eric van der Schaaf en Marius den Hartogs sloegen de thuisploeg naar 22-20, drie foutserves brachten Sliedrecht bij 24-22 op setpoint, dat door Bart Yark na meervoudige aanvallende herkansingen in de rally werd benut.

In de derde set Liep Sliedrecht na 11-10 weg bij Dynamo en nam een 18-12 voorsprong. De gasten konden de set daarna niet meer laten kantelen en via 22-14 werd na de foutserve op 24-16 een dikke nederlaag geleden. In de vierde set had Sliedrecht Sport bij 12-4 een verschil van acht punten op het scorebord staan, dat waren er bij 16-14 nog twee. Dat verschil stabiliseerde zich tot 22-20. Na de scores naar 24-20 benutte Sliedrecht op 24-21 het matchpoint voor de 3-1 zege.

Martijn Brilhuis (Dynamo) werd met 20 punten de topscorer van de partij, Marius den Hartog kwam tot 14 treffers. Het was vooral de torenhoge foutenlast (17 om 37) via o.a. 24 foutserves en 12 aanvallende fouten die Dynamo de das omdeed. In de eigen score bleven ze met 61 om 67 aan de goede kant van de score.

Lees hier het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

Hier kun je het fotoverslag van Ruud Montagne op Volley Info bekijken.