29|01

Mannen plaatsen zich voor Kampioenspoule

Het is Heren 1 gisteravond gelukt om zich definitief te plaatsen voor de Kampioenspoule van de Eredivisie. In de eigen De Basis werd Taurus gedecideerd opzij gezet. Bij Dames 1 beginnen de blessure- en ziektegevallen toch wel aardig hun tol te eisen, met een 3-0 uit verlies tot resultaat. Voor zowel H2 als D2 was er winst in een tie-break.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Heren 1
In Sliedrecht kon de target bij de wedstrijd tegen Taurus in drie woorden worden samengevat. Namelijk ‘drie punten pakken’. Dan was het ticket voor de kampioenspoule binnen. En Sliedrecht slaagde. Met 25-18, 25-23 en 25-21 gaven ze geen setje af.

Na 20-19 en 24-21 in de tweede set werd het nog even spannend toen Taurus tot 24-23 terugkwam. Na 8-8 in de derde set kwam de thuisploeg op voordeel (13-9) en bleef dat vasthouden. In de openingsset had Sliedrecht na 16-14 met een serie van zes punten de stand naar 22-14 getild en won daarna makkelijk.

Sliedrecht Sport haalde het voordeel uit de aanvallende punten, die gesaldeerd met de aanvallende fouten een 41 om 26 score opleverden. Serverend hadden ze een 14 om 5 nadeel (aces minus foutserves), blokkerend een 7 om 4 voordeel.
Youri Ebbelaar en Marius den Hartog weden met elk 14 punten topscorer bij Sliedrecht, Dylan Boerefijn kwam bij Taurus tot  10 punten.

Dames 1
Het duel tussen Sudosa-Desto en Sliedrecht Sport leverde in de eerste set na de 15-13 (tussenstanden daarvoor 5-3 en 9-11) een voorsprong van vijf punten op bij 19-14. Dat verschil met een puntje minder op de side out hield de thuisploeg vast en kwam met 25-21 op 1-0.

In set twee nam Sudosa na 14-14 voor het eerst afstand (17-14), kwam na een driepunter van Sliedrecht met 18-19 achter, maar ook weer met 22-20 voor. Sliedrecht blokkeerde zich naast Sudosa (22-22), dwong de thuisploeg bij 22-23 de time out in, waarna het punt voor coach Sikkema de stand gelijktrok. Met een snelle midaanval en een ace in het hoekje pakje Sudosa de 25-23 en 2-0 in sets.

In de derde set liep Sudosa uit naar 9-2, hield in het vervolg van de set tot aan de big points ruim afstand (14-8, 16-9, 21-13), maar kwam daarna moeilijk tot scoren. Dagmar Maurits, Jolijn de Haan en Iris Vos sloegen Sliedrecht naar 21-18, Paula Boonstra hield Sudosa drie punten voor bij 23-20. Toen het matchpoint op 24-23 verzilverd werd kon het vreugdedansje beginnen en was de superstunt compleet.

Heren 2
Sliedrecht Sport Heren 2 nam tegen het bezoekende Inter Rijswijk een 2-1 voorsprong via de setstanden 19-25, 25-17 en 25-19. In een spannende vierde set trokken ze echter met nipt verschil (23-25) aan het kortste eind, waardoor een beslissende vijfde set noodzakelijk werd. Daarin bleven ze met 15-13 aan de goede kant van de score en dus nog steeds ongeslagen.

Dames 2
Een mooi duel in het linker rijtje was Keistad vs. Sliedrecht Sport Dames 2. Nummer 6 tegen nummer 4. Onderling verschil in punten 5. Sliedrecht stond één puntje achter positie 3 en één puntje voor op positie 5.

Het werd een vijfsetter waarin de twee punten met de gasten mee naar Sliedrecht gingen. De 1-2 voorsprong in sets (26-28, 25-17, 22-25) kon Sliedrecht Sport Dames 2 pas in de vijfde set via een ruime 9-15 in winst omzetten. Daarvoor had Keistad in set 4 de stand via 25-17 gelijkgetrokken.