24|03

Mannen redden het niet tegen Groningen

Waar thuis nog enigszins verrassend met 3-0 van Lycurgus werd gewonnen, bleef de volle buit deze keer in het Hoge Noorden.

Sliedrecht begon met Bart Yark, Niels Vermeulen, Mart de Groot, Marius den Hartog, Rick Julicher, Martijn de Haan en Niels Middendorp (uit Heren 2) hoopvol aan de wedstrijd. Tot de 9 verliep dat ook eigenlijk alleszins prima, maar sloeg de thuisploeg daarna een gaatje (13-10). Ook al kwamen we met 20-19 dichtbij, de set werd toch Gronings eigendom met 25-21.

De tweede set begon zelfs nog wat zonniger. Op 5-8 was er toch een serieuze voorsprong genomen. Helaas zorgde dat niet voor grootse paniek bij de Noordmannen en herstelden zij naar 14-11. Ook met Tom Koops en Ivar de Waard in de ploeg wisten de Sliedrechters het tij niet te keren: 25-18.

Met Marius weer terug in het veld werd de derde doorloop gestart. Een kleine achterstand werd door Sliedrecht op 7-7 weer dichtgelopen. Daarna was het vrijwel alleen nog aan de Grunningers. Met 17-14 leek er nog iets van spanning te komen, maar uiteindelijk werd ook deze set een prooi voor de thuisploeg: 25-17 en 3-0, met aan Sliedrechts zijde Marius als topscoorder met 15 punten.

Daarmee wordt de zaterdag-wedstrijd wel een enorm spannende. Sliedrecht ontvangt dan Orion. Weet blauw-met-witte-kleuren te stunten, dan is Orion exit voor de finale…