30|11

Mannen redden het niet tegen SSS

De return van Paul en Marnix in Sliedrecht heeft helaas niet het gewenste resultaat gebracht. Tenminste, vanuit blauw-wit perspectief. SSS pakt door de 1-3 overwinning de koppositie in de Eredivisie. En dat is niet onterecht. Felicitaties voor onze oud-coaches!

Mannen redden het niet tegen SSS

Foto’s: Rick den Besten

Ondanks het vertrouwde zevental aan de start bij Sliedrecht, was het coach Martijn die zich op 2-6 genoodzaakt zag tot de eerste time-out. Het liep ook gewoon niet heel erg lekker met aardig wat services en smashes die uitvlogen. Op 5-11 was het dan ook al tijd voor de tweede time-out, maar ook dat mocht niet baten. SSS had het aanvallend, maar ook zeker verdedigend goed voor elkaar.

Op 6-16 moest Youri plaatsmaken voor Martijn, die meteen een goede servicereeks afleverde. Hetzelfde gold voor Marius, waardoor er weer iets van spanning terugkwam in de wedstrijd (16-21), maar uiteindelijk restte een ruime overwinning voor de Barnevelders: 18-25.

In de tweede set (met Martijn nog steeds voor Youri) ging de score gelijk op tot aan de 9. De felheid was terug bij blauw-wit. Niet alleen in het veld, maar ook bij de staf langs de kant. Het resulteerde in een voorsprongetje (12-9), die niet meer uit handen werd gegeven. 16-15 werd 19-5 en vervolgens 25-19: 1-1.

Dat gevoel werd helaas niet doorgezet naar de start van set 3. Binnen de kortste keren keek Sliedrecht tegen vijf punten achterstand aan (4-9). Een time-out bracht echter ommekeer (13-13), waarna de gasten weer uitliepen 16-19. Wederom een time-out en een knalgoede servicereeks van Luuk leidden tot een gelijke stand, vlak voor de big points. Het puntje voorsprong dat SSS daarna nam, lieten ze – ondanks de inbreng van Mats – niet meer los: 23-25. Errug jammer, want had daar een puntje goed gevallen voor ons, dan had het ook zo maar een 3-1 kunnen worden.

In set 4 restte vooral de deceptie. Op 6-11 kwam Hugo voor Marius. Later werd ook Luuk ingewisseld voor Mats en mocht Jelle een servicebeurt meepikken, maar dichter dan vier punten achterstand werd het nooit: 19-25.

Leuk voor Paul en Marnix, die nu volwaardig koploper zijn, maar erg jammer voor onszelve. Met zaterdag een uitwedstrijd tegen Lycurgus voor de boek en Taurus dat bij VoCASA gaat spelen, kan zo maar eens de zesde plek in gevaar komen. En dat is dan weer niet lekker met het oog op de play-offs. Maar goed, zo ver is het gelukkig nog lang niet… Voorwaarts!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club