09|10

Mannen verliezen nipt in thriller van Lycurgus

De Basis was gisteren het decor voor een heerlijk avondje volleybalpromotie. Dat zag er de eerste twee sets overigens niet zo uit. Niet dat er niet goed gevolleybald werd, maar de blauw-witten kwamen steeds net iets tekort. Daarna ontbrandde het duel echter...

Foto's: Peter Verheijen

De Groningse ploeg nam dus een 0-2 voorsprong in sets (22-25, 21-25), maar Sliedrecht knokte zich terug in de wedstrijd door de derde en vierde set te winnen. Vooral die derde set betrof een heroïsch gevecht (29-27), waarna de thuisploeg de bezoekers overklaste: 25-16.

Dat gevoel werd ook mee de vijfde set ingenomen. Na een vroege 8-3 voorsprong leek de overwinning in Sliedrecht te blijven. Helaas mocht dat niet zo zijn. Lycurgus vocht zich terug, alhoewel er voor blauw-wit nog wel een eerste matchpoint viel te noteren op 14-13. Daarna ging het over en weer totdat Groningen aan het langste eind trok: 24-26.