30|10

Mannen verliezen nipt, vrouwen winnen dik

In De Basis stond vanavond alles in het teken van de topper tegen Orion; een ploeg uit de top3 die onze mannen wel ligt. Dat bleek... een prachtig spektakel ontrolde zich in het goed gevulde thuishonk van Sliedrecht Sport.

Foto's: Peter Verheijen

In het verre Apeldoorn was het voor onze vrouwen uit het hoogste team een relatief makkelijk potje. Debutant Dynamo werd op een cleane nederlaag getrakteerd: 21-25, 19-25 en 12-25.

In De Basis was er meer spektakel. Nadat de Sliedrechtse mannen eerder al een wedstrijdpunt op Dynamo wisten te veroveren, lukte dat vanavond ook tegen titelkandidaat Orion. Thuis werd het 2-3 voor de Doetinchems… maar wat een heerlijke pot!

In de eerste vier competitieduels alle drie de bewoners van de traditionele top 3 treffen… ga er maar aanstaan. Het was het lot van Heren 1 en, ondanks dat er geen overwinning werd geboekt tegen de drie, werd er een mooie serie wedstrijden afgeleverd vol passie en strijd. Ook vanavond werd er voor elke bal gegaan en uit schijnbare kansloze achterstanden terug geknokt.

Met Rick, Mart, Bart, Floris, Jesper, Jorg en Erik als ‘starting seven’, Marius en Rayed geblesseerd en Wessel Anker en Youri Ebbelaar uit Heren 2 als hun vervangers, begon de wedstrijd gelijk opgaand (8-8). Sliedrecht nam echter halverwege een mooie voorsprong: 14-10, die bij 17-16 al weer grotendeels was ingelopen. Met Wessel voor Jesper ontbrandde een superspannend strijd, die uiteindelijk in thuisvoordeel werd beslecht. Op 24-23 serveerde Adam White kanonhard in het net. Set 1 voor Sliedrecht.

Dat had in set 2 ook zo maar kunnen gebeuren, ware het niet dat het dat niet deed. Orion lag steeds een beetje voor, waarna de thuisploeg bij trok. Er vielen setpoints over en weer (wederom met de wissel van Wessel voor Jesper), maar uiteindelijk trok de ploeg uit Doetinchem aan het langste eind: 28-30.

In set 3 mocht Niels het spelverdelen overnemen van Rick. In het begin ging het nog wel gelijk op, maar bij 11-18 was de situatie toch tamelijk kansloos. Het inbrengen van Ivar voor Floris bracht helaas ook niet de ommekeer: 20-25.

Daarna stormde Orion meteen door. In mum van tijd was set 4 op 1-5. Wessel kwam voor Jorg, wat Sliedrecht wat nieuwe impulsen bracht. 12-12 werd echter 14-18, waarna er weer een nieuwe De Waard werd ingebracht: Ivar voor Jesper. Zijn services, de blocks van Wessel en de geplaatste ballen van Rick brachten de zaak weer in evenwicht: 19-19. Heerlijk! Met ook nog een gele kaart voor Orion, was er geen houden meer aan voor de bezoekers: 25-21.

De vijfde set bracht helaas niet meer de spanning van daarvoor. Orion had steeds de voorsprong, die Sliedrecht telkens tot een puntje wist terug te brengen. Op 9-12 sloegen de Orionanen echter een gaatje, dat niet meer overbrugd zou worden: 10-15 en 2-3.

Wat een prachtduel! Op naar iets minder sterke tegenstander en iets meer punten. We kunnen het zeker!