08|12

Mannen winnen weer van Lycurgus

Werd eerder dit seizoen Lycurgus al met 3-0 verslagen in De Basis, ook in de uitwedstrijd gisteravond trok Sliedrecht aan het langste eind: 2-3. Een prachtig resultaat dat steviger op de vijfde plaats zet, minimaal drie punten los van SSS en VoCASA.

Mannen winnen weer van Lycurgus

Topscorer aan Sliedrechtse zijde werd Marius, die meer dan 30 punten liet noteren. Ook het midden was goed op dreef, net als invaller Cain en Jasper, die in z’n eerste officiële wedstrijd als H1-speler liet zien de pass volledig te beheersen. Voor Daan was het een wat mindere avond; hij raakte geblesseerd.

Door Groningse ogen (met dank aan Theo Sikkema van Lycurgus) verliep de wedstrijd als volgt:

Nova Tech Lycurgus is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. In Martiniplaza kon Nova Tech Lycurgus een 2-1 voorsprong in sets niet over de streep trekken en verloor met 3-2 via 25-19, 21-25, 25-21, 22-25 en 12-15. Door de tweede nederlaag op rij is Nova Tech Lycurgus gezakt naar de vierde plaats in de BetCity Eredivisie met 21 punten uit tien wedstrijden. Zeven verliespunten meer dan koploper Active Living Orion.

De overtuiging en energie ontbrak voor zo’n vijfhonderd toeschouwers bij de thuisploeg in de fases dat het er echt om ging. Zo was het begin van de vierde set bij een 2-1 voorsprong in sets moeizaam met een 4-0 achterstand. Vervolgens lukte het om langszij te komen bij 13-13 en ging het tot 21-21 gelijk op waarna het toch de gasten waren die er een vijfde set uit sleepten. Het lukte de thuisploeg in die fase niet om het initiatief te pakken en door te drukken om de volle winst in Groningen te houden. En in de vijfde set was het net andersom. Een prima start met een 3-0 voorsprong verdween even snel weer. Na 8-8 was het achter de feiten aanlopen en was de foutserve van Cal Fisher op matchpoint tegen een voorbeeld van er niet met overtuiging staan. Bekijk hier de statistieken.

Met Cal Fisher, Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner in de basis was de eerste set een veelbelovend begin van de wedstrijd. De voorsprong was er vanaf de start en alle onderdelen van het spel waren op orde. Vooral blokkerend stond het in het eerste bedrijf als een huis. Een servefout van Luuk de Groot bracht de beslissing in de eerste set; 25-19. De tweede set werd feitelijk beslist door een hele sterke serveserie van invaller Cain van Hal. De passer-loper noteerde een ace en in no-time ging de stand van 11-11 naar 12-17. Deze achterstand bleek onoverbrugbaar. Hofhuis werkte met een listig balletje nog een setpunt weg, maar toen invaller Maarten Bartels fout serveerde was het setverlies een feit.

In de derde set keerde het tij weer in Gronings voordeel. Al bleef Nova Tech heel veel moeite houden met de fabelachtig goed spelende Marius den Hartog, die meer dan dertig punten scoorde, En op het midden was Raygid Isenia een lastig te stoppen speler. Gedurende de hele set stond de thuisploeg aan de goede kant van de score en rondde succesvol af. Een pipe van man van de wedstrijd McCauley bracht vier setpoints; 24-20. Op het tweede was het via Hofhuis raak; 25-21.

Daarna ging de prik langzaam uit de cola en slaagde Nova Tech Lycurgus er niet in om de cruciale momenten de overtuiging en energie te laten zien om deze wedstrijd echt te willen winnen. Er waren zeker nog goeie scores, maar te weinig om een maar blijvend komend Sliedrecht Sport af te schudden. Daarvoor werkten ze te hard voor de punten en leverde uiteindelijk de beloning op. Nova Tech Lycurgus onderging het spel in fases te veel in plaats van proactief te handelen. Daardoor was de nederlaag onvermijdbaar en was van revanche helaas geen sprake.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club