28|03

Mariska Koster over treffen met Sudosa-Desto

Morgenavond om 19:30 uur klinkt in De Basis het fluitje voor de start van de wedstrijd van Dames 1 tegen Sudosa-Desto uit Assen. Er staat veel druk op bij de blauw-witten. Een drie-punter is het uitgangspunt, maar dat dat best lastig kan zijn tegen de nummer laatst in de Kampioenspoule bewees ons eigen Heren 1 afgelopen zaterdag. Mariska Koster laat alvast haar licht over de wedstrijd schijnen.

Mariska Koster over treffen met Sudosa-Desto

Foto: Roel Ubels

Na een volleybalvrij weekend, volgend op een drukke week met wedstrijden op dinsdag en donderdag, staat er wederom een doordeweekse wedstrijd op het programma voor onze vrouwen van Sliedrecht Sport. Woensdag is het team van Sudosa-Desto uit Assen te gast in sporthal De Basis.

Met nog vier wedstrijden te gaan in de A-poule van de Eredivisie Dames is de spanning aan alle kanten voelbaar. De nummer 1, 2 en 3 volgen elkaar op de voet met 16, 15 en 14 punten. Daaronder volgt VC Zwolle met 12 punten en Sliedrecht Sport met 11 punten. Met een beetje rekenwerk kom je dan tot de conclusie dat er in theorie nog een hoop haalbaar is, maar dat Sliedrecht Sport in de praktijk afhankelijk is van wat andere teams doen.

Om de aansluiting te houden met de overige teams en eventueel zelfs een plek of plekken te stijgen, is de uitslag van vanavond belangrijk. Hoofddoel zal zijn om een cleane overwinning binnen te halen en daarmee met een lekker gevoel van het veld af te stappen. De uitslagen tot nu toe in de kampioenspoule spreken daarbij in het voordeel van de dames van Sliedrecht Sport. Sudosa-Desto wist tot nu toe in de A-poule van de Eredivisie Dames nog geen wedstrijd te winnen en staat met een punt, behaald met het winnen van twee sets tegen Apollo 8 afgelopen weekend, onderaan. Verder was de laatste ontmoeting tussen beide teams een 0-3 overwinning in het voordeel van Sliedrecht Sport. Toch blijkt het gehele seizoen al dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. De dames van Sliedrecht Sport kunnen daarom deze wedstrijd en het laatste deel van de competitie, het deel waarin de prijzen worden verdeeld, uw steun en aanmoedigingen hard gebruiken.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club